Search
Close this search box.

Učestvovalo oko 60 lovaca

Lovačka organizacija (LO) Bijelo Polje, u saradnji sa Lovačkim savezom Crne Gore (LSCG), na strelištu u Majstorovini organizovala je Kup Crne Gore “Gran-pri Bijelo Polje 2024” i Otvoreno prvenstvo Bijelog Polja u lovnom streljaštvu.
UČESNICI TAKMIČENJA/ MILOVAN NOVOVIĆ

 

Na takmičenju je učestvovalo oko 60 lovaca iz čitave Crne Gore, a učesnike je u ime domaćina, Opštine Bijelo Polje, pozdravio Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju. On je učesnicima takmičenja prenio pozdrave predsjednik Opštine Petra Smolovića koji, kako je rekao, nije mogao prisustvovati ovom događaju zbog ranije preuzetih obaveza.

Odajemo zahvalnost LO Bijelo Polje i LSCG što već četvrtu godinu zaredom imamo sportsku i turističku manifestaciju. Događaj koji očekujemo da prevaziđe nacionalne okvire i zato želimo, uz podršku Opštine, da ovdje u Majstorovini organizujemo takmičenje međunarodnog karaktera. LO Bijelo Polje posvećena je lovu, koji je ozbiljna društvena interakcija i nešto što ima veliki javni značaj u društvu sa ekološkog, odbrambenog i sporstkog aspekta, ali i turističkog – naveo je Maslovarić i dodao da se takmičenje odvija podno obronaka Bjelasice, koja Bjelopoljcima mnogo znači.

Odavde poručujemo da Bjelasica ne može da čeka i moraju se završiti započeti projekti – naglasio je Maslovarić.

U kategoriji koja je i najjača sa optikom u “kategoriji 1” ležeći na 100 i 200 metara pobjednik je Duško Crevar, drugi je bio Dragan Tadić, a treći Aleksandar Džogaz. Četvrto mjesto zauzeo je Srđan Radović, a peto Filip Stanišić. U “kategoriji 2” pobjednik je Nikola Kulinović, drugi je bio Predrag Đuković, a treći Željko Brajović. Četvrto mjesto pripalo je Nikoli Rotkoviću, a peto Darku Raičeviću.

Obuka za rukovanje vatrenim oružjem od velikog značaja

Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković kazao da je ova asocijacija najstarija u Crnoj Gori.

– Na ovo takmičenje u Majstorovini, ali i ona druga, nas obavezuju tradicija i kultura streljaštva, jer su lov i obuka za rukovanje vatrenim oružjem od velikog značaja. Na ovaj način na strelištu provjeravamo obuku i kvalitet jer svaka država ima svoju odbranu, snagu zaštite, a mi lovci smo u tome nezaobilazan faktor – kazao je Marković i naglasio da je LSCG već 22 godine član Asocijacije lovaca Evropske unije.

Takmičenje je vodio Dušan Vratnica, a Boško Vujošević bio je sudija.

U disciplini “varmint” na 300 metara, prvo mjesto pripalo je Dušku Crevaru, drugo Borisu Dragoviću, a treće Aleksandru Džogazu. Četvrti je bio Darko Raičević, a peti Dragan Tadić. U ovoj kategioriji na opštinskom nivou najbolji je bio Darko Raičević.

U kategiriji “mehanika” na državnom nivou pobjednik je Aleksandar Džogaz, drugi je bio Boris Dragović, a treći Branko Peković. Četvrto mjesto pripalo je Srđanu Radoviću, a peto Nikoli Markoviću. Na opštinskom nivou prvi je bio Darko Raičević, drugi Rešad Pićurica, a treći Tomislav Vojinović. Četvrto mjesto zauzeo je Vukota Nišavić, a peto Nikola Bošković.

Aleksandar Džogaz je na državnom nivou na 300 metara bio prvi, drugo mjesto je pripalo Dušku Crevaru, a treće Željku Brajoviću. Četvrti je bio Boris Dragović, a peti Dragan Tadić. Na opštinskom nivou pobjednik je Darko Raičević, drugi Danilo Nišavić, a treći Veselin Popović. Četvrto mjesto zauzeo je Vuk Baltić.

Predsjednik LO Bijelo Polje Darko Raičević kazao je da je sve proteklo na visokom nivou, od masovnosti do kvaliteta pogađanja meta.

Svi učesnici su pobjednici. U narednom periodu uz pomoć lokalne uprave radićemo na uređenju ovog strelišta. Planiramo da postavimo i nadstrešnicu za lovce i produžimo strelište za disciplinu od 500 metara – kazao je Raičević, dodajući da očekuju da se uskoro izgradi i Lovački dom.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor