Ubrzati reforme i pokazati konkretne rezultate

Ključni cilj Crne Gore je članstvo u EU i u tom pravcu u narednim mjesecima moramo ubrzati reformske procese i pokazati konkretne rezultate, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković.

On je to kazao tokom sastanka sa delegacijom Gruzije koju je predvodio zamjenik ministra vanjskih poslova te zemlje Tejmuraz Janjalia.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Mašković je prenio da Gruzija može da računa na punu podršku Crne Gore u ostvarenju članstva u NATO-u i EU.

„Ulazak u EU je jako važan za građane Gruzije. To potvrđuje činjenica da njih 85% podržava evropski put i zato nam je bitno da dobijemo status kandidata za članstvo u EU“, kazao je Janjalia.

On je, kako se dodaje, kazao da bi članstvo u NATO-u i EU osnažilo poziciju te države, posebno u kontekstu aktuelne narušene bezbjednosne situacije.

„Sagovornici su se saglasili o važnosti razmjene znanja i dobrih praksi na polju evropske integracije, kroz tješnju komunikaciju i koordinaciju resornih ministarstva, saradnju civilnog sektora dvije države u proces pristupanja EU, kao i na polju bezbjednosti. U tom kontekstu su dogovorili da u narednom periodu obje strane pristupe identifikaciji ključnih oblasti saradnje na temelju kojih će pripremiti memorandum o saradnji“, navodi se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor