U projektu iz medijske pismenosti profesorica pljevaljske Gimnazije dobila značajno priznanje

Nakon uspješno implementiranog projekta iz medijske pismenosti „MEET“ (Media Education Exchange Talks: Western Balkans), profesorica Nevena Tomić iz pljevaljske Gimnazije dobila je sertifikat za izuzetnu razradu i realizaciju kurikuluma, kao i izvanredan mentorski rad u obuci studenata sa prostora Zapadnog Balkana u periodu jesen 2021 – proljeće 2022. godine.

Gimnazija ''Tanasije Pejatović'', Pljevlja
Gimnazija “Tanasije Pejatović“, Pljevlja

Projekat su sponzorisali Balkanski fond za demokratiju, Njemački Maršalov fond SAD i Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške, a sproveden je u organizaciji Američkih savjeta za međunarodno obrazovanje.

Ciljevi projekta su sprečavanje dezinformacija, širenje medijske pismenosti, rušenje predrasuda i osnaživanje regionalne saradnje u oblasti kulture i obrazovanja kako bi se što više doprinijelo slobodi medija, budući da je to od suštinske važnosti za vrijeme u kome živimo.

„Medijska pismenost je presudno važna. Ona pravi kritičnu razliku između toga da li će naša djeca biti oruđe u rukama mas-medija ili će mas-mediji biti oruđe u njihovim rukama.“ – Linda Elerbi, američka novinarka

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor