U Podgorici održan sastanak delegacija Bošnjačke stranke i Austrijske narodne partije (OVS)

Delegacija Bošnjačke stranke bila je domaćin susreta, koji je u Podgorici održan sa predstavnicima vladajuće Austrijske narodne partije (OVS). Riječ je o partijama koje blisko sarađuju kroz članstvo u EPP, pa je susret u Podgorici bio prilika da se razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji kako u Crnoj Gori i regionu, tako i unutar Evropske unije, navodi se u saopštenju sa sastanka delegacija Bošnjačke stranke i Austrijske narodne partije (OVS).

bscg.me
bscg.me

Na sastanku je zaključeno da članstvo Crne Gore u EU nema alternativu, a da će BS, kao članica EPP dati svu punu podršku evropskim integracijama Crne Gore. U tom dijelu, najavljena je još snažnija podrška Austrije i OVS, kao članice EPP-a.

Sastanak je bio prilika da se razgovara i oko aktuelne političke situacije u Crnoj Gori. Gosti iz Austrije su upoznati da je Crna Gora dobila novu Vladu, u kojoj participira i Bošnjačka stranka. Ocijenjeno je da će nova Vlada snažno raditi na ubrzanju EU integracija Crne Gore, na jačanju ekonomskog standarda građana, kao i na stvaranju što boljih regionalnih odnosa.

Ispred BS, goste iz Austrije dočekali su Admir Adrović, generalni sekretar BS i ministar rada i socijalnog staranja, Suljo Mustafić, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Političkog savjeta BS, Sead Šahman, predsjednik Foruma mladih BS i Adel Omeragić, portparol BS. S druge strane, delegacija OVS sastavljena je od poslanika, gradonačelnika i savjetnika ove partije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor