„U Mojkovcu 75 zaraženih, nove mjere stroge“

Na osnovu podataka Doma zdravlja, na današnji dan u Opštini Mojkovac ima 75 aktivno oboljelih od koronavirusa. Međutim, na listi IJZ-a stoji 111 i to je ta granica koja nas uvodi u crvenu zonu, saopštio je predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić. Ističe da su svi iznenađeni uvođenjem novih mjera u toj Opštini i da su one stroge s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

U cilju sprječavanja transmisije koronavirusa Ministarstvo zdravlja Crne Gore pooštrilo je mjere u Mojkovcu. Nove mjere podrazumijevaju zabranu međugradskog prevoza, zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u toj opštini trenutno ima 111 oboljelih od koronavirusa i sada se nalazi u crvenoj Covid zoni. Međutim, predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić za Mediabiro kaže da to nijesu ažurirani podaci.

„Ta nova mjera je građane i nas u lokalnoj upravi i Opštinski štab za zaštitu i spašavanje pomalo iznenadila. Zato što, na osnovu podataka Doma zdravlja, na današnji dan u Opštini Mojkovac ima 75 aktivno oboljelih od koronavirusa. Međutim, na listi IJZ-a stoji 111. To je ta granica koja nas uvodi u crvenu zonu”, poručio je Mišnić.

On smatra da su nove mjere stroge.

„Jednostavno nas je zateklo kad je juče Mojkovac došao u situaciji da je zatvoren. Nešto što je značajno za našu Opštinu su ti lokali koji rade. U Mojkovcu se vodi računa o svim propisanim mjerama. Građani su poštovali mjere. Naravno, sve to ne može da se dobro iskontroliše. Kroz razne naše navike, obaveze porodične, ipak dođe do nekih narušavanja mjera”, kazao je Mišnić za agenciju Mediabiro.

Dodao je da se poštovanje mjera kontroliše svakoga dana.

„Svakodnevno, s inspekcijskim organima kontrolišemo poštovanje mjera koje su predočene. Sanitarna inspekcija iz Bijelog Polja dolazi uz pratnju Komunalne policje i ide kod oboljelih u kontrolu”, rekao je Mišnić.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor