U krugu Komunalnog preduzeća „Lim“ istovarene tone asfalta, PES podnio krivičnu prijavu

Odbornik Pokreta „Evropa sad“ u SO Bijelo Polje Andrija Delić podnio je juče Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje-Jedinici za suzbijanje ekonomskog kriminala krivičnu prijavu protiv rukovodstva Komunalnog preduzeća Lim zbog, kako tvrdi, deponovanja velikih količina neiskorišćenog asfalta.

Delić navodi da je prekjuče od prijatelja dobio fotografiju na kojoj se jasno vidi da je pored velike gomile šljunka u krugu preduzeća Komunalno Lim istovarena još jedna manja gomila asfalta.

Ne znam kad je fotografija nastala, ali po navodima pošiljaoca snimljena je 20. juna ove godine, u krugu preduzeća,,Komunalno Lim‘‘, a jedan od zaposlenih radnika i iskipovao je oko pet-šest tona asfalta. Prema inforamacijama kojima raspolažem, dan kasnije taj asfalt je prekriven drugim materijalom-pepelom-šljakom, kako bi se sakrilo šta se tu nalazi. S obzirom na to da sam odbornik, juče sam otišao do kruga ovog preduzeća, čiji je inače osnivač Skupština opštine, kako bih se uvjerio da li su ovi navodi tačni – ispričao je Delić dodajući da mu je kao odborniku obaveza da brine o pobošanju života građana i ukazuje na štetne posledice kad su u pitanju javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač SO.

Ističe da je nakon dolaska naišao na otpor članova rukovodstva preduzeća sa kojima je želio da razgovara o istovarenom asfaltu.

Pokušali su da me izbace iz kruga ovog javnog preduzeća, na šta nijesu imali pravo, i ja sam sve prijavio Upravi policije Crne Gore. Nakon moje prijave brzo je stigla inspektorka za ekonomski kriminal, sa krim tehničarem, slikali pomenutu gomilu otpada i izvršili uviđaj. Zajedno sa službenicima policije vidio da sam da asfalta nema, ali nijesmo mogli da ustanovimo da li je evenutalno zatrpan. Ustanovimo sam da na tom mjestu postoje ostaci skamenjenog asfalta, da se tu prije nalazio, ali nijesam uspio da utvrdim da li je zatrpan ili odnesen – pojasnio je Delić.

Delić je ovom prilikom zatražio od nadležnih da ovaj slučaju ispitaju do kraja.

Svako neadekvatno trošenje sredstava ide na teret građana. Ovakav asfalt, i u ovakvom stanju mogao bi da se iskoristi na bilo koji drugi način, na primjer da se pospe na seoskim putevima koji su u najvećeoj mjeri devastirani i propali, kojima se teško može saobraćati i koji su odavno zreli za rekonstrukciju – kazao je Delić.

U Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje saznali smo radi na ovom slučaju.

Direktor preduzeća Komunalno Lim Muradif Grbović kaže da je bio u Odjeljenju bezbjednosti gdje je dao izjavu, ali da mu ni nakon toga nije jasno što nije urađeno prema propisima.

Tačno je da je u krugu preduzeća iskipovano oko pola tone asfalta koji se po nalogu Opštine koristio za krpljenje udarnih rupa na ulicama gradskog i prigradskog područja, i koji više nije bio upotrebljiv. On se skamenio i iskipovali smo sve zapisnički konstatujući, s obzirom na to da to zahtijevaju procedure, po nalogu Opštine za izvršenje ovog posla. I tada i danas je taj asfalt tu na istom mjestu, istina koliko je skamenjen sad ne liči na asfalt – kazao je Grbović.

Dodaje da mu nije jasno kako je moguće da jedno lico, pa bio on i odbornik ulazi u krug javnog preduzeća na nepropisan način i za šta nema dozvolu.

 

Izvor:Dan,Milovan Novović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor