U knjižarama dostupne knjige za srednjoškolce

Kompleti knjiga za gimnaziju, ali i pojedini udžbenici za ostale srednje škole dostupne su u knjižarama, saopštio je Vučina Šćekić, poslovođa knjižare Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Bijelom Polju.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Šćekić je kazao da osnovci knjige dobijaju besplatno.

,,Za učenike osnovnih škola knjige se dostavljaju besplatno školama, a kasnije će biti podijeljene učenicima. Za srednje škole smo dobili većinu udžbenika, dok za gimnaziju imamo komplete. Komplet knjiga za prvi razred gimnazije košta 105,20 eura, za drugi razred 88,70, za komplet knjiga za treći razred treba izdvojiti  78,40, a za četvrti razred 78,40 eura, uz komplet dolazi i knjiga engleskog jezika. Imamo i većinu udžbenika za srednje stručne škole“, naglasio je Šćekić.

I ostali školski pribor, kaže Šćekić, dostupan je u prodaji.

,,Sveske formata A4 koštaju od 0,50 centi do 1,15 eura, male sveske koštaju 0,20 ili 0,30 centi. Torbe za školu kreću se od 20 do preko 40 eura. Cijene udžbenika i pribora nijesu se drastično mijenjale u odnosu na prošlu godinu, dok cijene torbi iz nove kolekcije jesu malo veće“, naglašava Šćekić.

Napomenuo je da ova knjižara Zavod za udžbenike i nastavna sredstva vrši pdjelu školske dokumentacije za cijeli sjever Crne Gore.

izvor: radio bijelo polje

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor