U četiri opštine promovisan upis djece iz RE zajednice u vrtiće i škole

„Ideja kampanje je podizanje svijesti roditelja o važnosti njihove podrške djeci na putu obrazovanja“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjeteIz Ministarstva prosvjete saopštili su da su i ove godine, u saradnji sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava, Zavodom za školstvo, Nacionalnim romskim savjetom i nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima pripadnika romske i egipćanske zajednice, od 20. do 27. marta promovisali upis u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, prvi razred osnovne škole i srednje škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Tivtu.

„Ove četiri opštine posjetio je tim sastavljen od predstavnika navedenih institucija i nevladinih organizacija koji su razgovarali sa roditeljima i djecom doraslom za upis u predškolsko vaspitanje i u prvi razred osnovne škole, sa ciljem da im se ukaže na obavezu i značaj osnovnog obrazovanja. Oni su takođe, razgovarali i sa učenicima devetog razreda osnovne škole kako bi ih podstakli na upis u srednje škole“, navodi se u saopštenju.

Ideja kampanje je, kako navode iz resora prsovjete, „podizanje svijesti roditelja o važnosti njihove podrške djeci na putu obrazovanja“.
Izvor: Vijesti
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor