U Bijelom Polju EU projekti zarastaju u korovu i smeću

NVO,,Euromost” je danas obavijestila Brisel, Delegacije EU u Beogradu i Podgorici, kao i Prekogranične kancelarije Srbije i Crne Gore, kako im izgledaju prekogranični projekti u Bijelom Polju, koji su zarasli u korovu i smeću i koje niko ne održava, niti bilo koga interesuje da ih održava.

Iz ove organizacije navode, da su snimili jedno mjesto pored rijeke Lim, gdje je kroz prekogranični projekat Evropske Unije, koji je realizovala Opština Bijelo Polje i Opština Priboj, napravljen mini park, nakon što je ova lokacija očišćena i uredjena, međutim na snimcima i slikama se vidi do čega je ovo mjesto dovedeno i da ga niko ne održava, a obaveza održavanja je Opštine Bijelo Polje.

“NVO,,Euromost” je i predhodne godine upozoravala Opštinu Bijelo Polje na njene obaveze, ali očigledno da je uzalud, a što je razlog da su danas zatražili i od predstavnika Evropske Unije da ih upozori na njihove obaveze, navei su iz ove organizacije”, navode u saopšptenju.

Oni takodje napominju, da je Evropska unija dodijelila 133 hiljade eura za realizaciju ovog projekta i da je kupljena i labaratorijska opreme za mjerenje kvaliteta vode rijeke Lim, koja još nije stavljena u funkciju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor