U Baru otvoren rekonstruisani poligon u zahvatu DUPa Topolica 2

Obnovljen i uređen košarkaški teren sa dječijim igralištem u Makedonskom naselju Opština Bar završila je radove na uređenju dječijeg igrališta i košarkaškog terena u Makedonskom naselju u zahvatu DUP Topolica II.

Mještanin Bara.jpg
Mještanin Bara.jpg

Ovaj popularni prostor za igru i razonodu djece opremljen je najsavremenijim mobilijarom koji zadovoljava sve standarde bezbjednosti.

Na igralištu je postavljena nova tartan podloga sa koševima, dok je za najmađe poligon opremljen mobilijarom za igru kao što su klakalice, ljuljaške i vrteške. Postavljene su klupe i uvedena je javna rasvjeta, a u narednom periodu planira se dodatno oplemenjivanje ovog prostora zelenim fondom.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević rekao je da sa velikim zadovoljstvom večeras predaju građanima na upotrebu još jedno rekonstruisano igralište i poligon.

Raičević: „Prethodnih dana smo u prvoj fazi izgradili dječije igralište a na ovom mjestu rekonstruisali i košarkaško igralište gdje očekujemo da će stasavati nove generacije budućih košarkaša i šampiona.“ kazao je on i rekao da su svi ugovoreni radovi završeni u definisanom roku.“ Vjerujem da će ovo biti zona u punoj funkciji i upotrebi kao što smo već i mogli da se uvjerimo kako se koristi i prethodnih dana. Sa ovakvim i sličnim radovima nastavićemo i u narednom periodu, prije svega maksimalno posvećeni zonama koje su do sada bile u nekom dijelu zapuštene želeći da posvetimo maksimalnu pažnju najmlađim sugrađanima kao najvrijednijem dijelu našeg društva ali i budućim sportistima i rekreativicma u cilju promocije zdravih stilova života.“ poručio je.

Dušan Raičević.jpg
Dušan Raičević.jpg

Juče se na sportskom poligonu i igralištu okupio veliki broj građana, djece i mladih sportista. Oni su iskazali veliko zadovoljstvo urađenim na ovoj lokaciji koja će nanovo oživjeti sport i igru u ovom naselju i zahvalili se lokalnoj upravi što je imala sluha za potrebe građana i omogućila uređenje ove lokacije.

Ukupna vrijednost ove investicije je preko 44.000 eura opredijeljenih iz lokalnog Budžeta, a izvođač radova je „Gradnja Inženjering MNE“ DOO.

I u narednom periodu, širom grada, planira se uređenje javnih površina, adaptacija i opremanje dječijih igrališta i poligona, kao i izgradnja novih, stvarajući tako savremene prostore za igru i zabavu, te socijalizaciju i razvoj naših najmlađih sugrađana.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor