Search
Close this search box.

Tužilaštvo pokrenulo izvidjaj zbog lažne prijave, Euromost zatražio da se ispitaju i braća Smolović

Osnovno državno tužilaštvo Bijelo Polje je pokrenulo izvidjaj, povodom lažne krivične prijave, koju je podnio Vehbo Čoković zvani Srce vlasnik dikoteke HERC, protiv mladih iz kluba mladih Euromost i Almera Mekića. Predsjednik Euromosta Almer Mekić je danas od tužiteljke zatražio, da se ispitaju i predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović i njegov brat Vojislav Vojo Smolović, jer sumnjaju da su isti podsticali Vehba Čokovića zvanog Srce, da podnese lažnu krivičnu prijavu protiv Euromost i mladih iz kluba mladih , a iz njima poznatih razloga.

Sa fejsbuk stranice,,Diskoteka HERC”

Tužiteljka je na osnovu krivične prijave koju je podnijela NVO,,Euromost” za krivično dijelo lažno prijavljivanje, danas u svojstvu podnosioca krivične prijave saslušala i predsjednika Euromost-a, Almera Mekića.

Tužiteljka je ranije saslušala i okrivljenog Vehba Čokovića zvanog Srce.

Euromost je za portal sjevercg kazao, da sumnjaju, da je još jedno lice podsticalo okrivljenog Čokovića, zbog čega su tražili da se isti ispita.

Euromost je naveo, da je Smolović i sam priznao da stoji iza krivične prijave Vehba Čokovića zvanog Srce, kada je podržao u dnevni list ,,Vijesti” krivičnu prijavu, navodeći da se vrši pritisak na istrage, koje se vode o mogućim zloupotrebama u pojedinim NVO, misleći i na NVO Euromost i mlade koji su prikupljali humanitarnu pomoć za malog Balšu.

Smolović je ovo izjavio kroz tekst u ovaj dnevni list, gdje mu je Euromost objavilo i tražio da odgovori kao javni funkcioner, kako je porodična firma Petra Smolovića,,Imperijal” kupila u sred krize i pandemije Covid 19 veliku imovinu, interesantno tačno preko puta budućeg velikog Centra u Bistrici,

Smolović već mjesecima vodi rat protiv dijela bjelopoljskog civilnog sektora, a posebno protiv NVO,,Euromost” jer se bavi prikupljanju podataka poslovanja njegove porodične firme,,Imperijal” i kako je njihova gradjevinska firma došla do svih gradjevinskih poslova na području Bijelog Polja.

Euromost očekuje od ODT Bijelo Polje, da obadva postupka sprovede u skladu sa Zakonom, a Smolovićima poručujemo da u slučaju da se budu miješali u krivične postupke, da će odgovarati u skladu sa Zakonom.

Euromost nastavlja sa svojim aktivnostima i želi poručiti svima, da ih neće u svome poslu spriječiti nikakvi pritisci i reagovat ćemo uvijek u skladu sa Zakonom kroz državne institucije.

Euromost poziva i sve gradjane kojim je Čoković Vehbo zvani Srce podnosio krivične prijave, da se obrate našoj organizaciji za pravni savjet, da bi isti podnijeli krivične prijave za lažno prijavljivanje, Krivičnog zakonika Crne Gore.

Za ovo krivično dijelo su kazne do tri godine zatvora.

.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor