Turističku ponudu Berana predstavili na sajmu u Ljubljani

Lokalna turistička organizacija Berane predstavila je na Sajmu turizma u Ljubljani, koji je bio posvećen aktivnom odmoru, turističku ponudu ovog sjevernog grada.

Predstavnik TOB, Dražen Joksimovi, kazao je da je na sajmu bilo čak trista izlagača, i da Berane pokazalo da posjeduje izvanredne uslove resurse za razvoj ovog vida turizma.

On je Portalu RTCG kazao da te potencijale treba na najbolji način iskoristiti, očekujući da se državna strategija razvoja turizma u većoj mjeri usmjeri ka sjeveru i lokalnim turističkim organizacijama.

„Interesovanje za štand LTO Berane je bilo veliko. Razlog za to su bile prirodne ljepote koje nas okružuju, iako mi nemamo infrastrukturu kao što ima zemlja domaćin. Međutim, posjedujemo prirodne ljepote koje su prije svega namijenjene za razvoj aktivnog odmora. Iskustvo iz Ljubljane je fantastično, jer smo uživo i na praktičnim primjerima vidjeli kako zemlje iz našeg okruženja valorizuju i predstavljaju svoju ponudu i poziciniraju sebe u samom vrhu aktivnog turizma u Evropi“, kazao je Joksimović.

Kako je istakao, posebnu pažnju na sajmu su privukle ljepote bjelasičkih jezera, koja su prirodnog ledničkog tipa.

„Nadamo se da će put koji će povezati Kolašin i Berane, preko Jelovice, ubrzati njihovu valorizaciju i neće narušiti njihovu prirodnu ljepotu. Radićemo na stvaranju novih smještajnih kapaciteta kako bi poboljšali razvoj turizma sjevera Crne gore“, zaključio je Joksimović.

LTO Berane predstaviće ponudu Berana grada i na sajmu u Beogradu, koji počinje sjutra, a u čijem fokusu je seoski turizam.

Sajam u glavnom gradu Srbije će trajati četiri dana, i za tu svrhu su, u saradnji sa turističkim poslenicima koji se bave seoskim turizmom, izrađeni flajeri koji će pojedinačno predstaviti svako seosko domaćinstvo od njih 23 koliko je registrovano na području ove opštine.

Neregistriranih seoskih turističkih domaćinstava je mnogo vise, a prošla ljetnja sezona je pokazala da je interesovanje za seoski i planinski turizam u velikom porastu.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor