Search
Close this search box.

Tokom praznika zabilježen veliki broj gostiju na Žabljaku

Žabljak će tokom ljeta, prema sadašnjim najavama, posjetiti najviše gostiju iz Zapadne Evrope, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

waytomonte.com
waytomonte.com

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro TVCG, kazala da su to njihovi tradicionalni turisti. Prema ukupnoj strukturi, najviše turista imaju za sada iz Francuske, Njemačke, Holandije i Belgije. Tu je i region koji je neizostavan i ove godine im se vraćaju turisti iz Izraela, koji su od početka pandemije bili minimalno prisutni u strukturi posjeta. Ona je dodala da je sezona na Žabljaku poranila, te da su tokom praznika zabilježili veliki broj gostiju.

Sa svim praznicima, vaskršnjim i prvomajskim Žabljak su posjetili i prvi turisti, saopštila je Krgović Šarović. Imali su dosta neradnih dana, pa su se ljudi mogli organizovati da borave na Žabljaku, dodajući da su za početak zadovoljni posjetom.

Ona očekuje da se u ovoj sezoni vrati 80 odsto gostiju od prije početka pandemije.

Ona je navela da ih u tome ohrabruje buking koji je prema njenim riječima za sada jako dobar za špic ljetnje turističke sezone, uz to da zbog snijega kojeg ima i da pripreme za sezonu još traju, ali da će biti gotove do 1. juna.

Krgović Šarović je kazala i da je najveće interesovanje za rafting Tarom, ali da na Žabljaku planiraju veliki broj sportskih i drugih manifestacija u ljetnjim mjesecima.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor