Search
Close this search box.

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje: Saopštenje za javnost

Na elektronskoj sjednici Tim za zaštitu i spašavanje je donio niz zaključaka koji će biti pretočeni u naredbe, tamo gdje je za njihovo sprovođenje odgovornost na lokalnom nivou, kao i dodatno dati podršku sprovođenju odluka sa nacionalnog nivoa.

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje, 21.03 2020. godine donio je sledeće zaključke:

1. Zabranjuju se svadbena okupljanja na teritoriji Opštine, sahrana umrlih lica obavljaće se isključivo u krugu uže porodice.

2. Nalaže se dezinfekcija hlorisanom vodom na nacin sto se zadužuje D.O.O ” Komunalno – Lim” da sprovodi svakodnevnu aktivnost na Gradskom trgu, najfrekfentnijim ulicama u užem i širem jezgru grada i na gradskoj pijaci ” Bazar”;

4. Nalaže se Sluzbi zastite i spasavanja da vrši dezinfekciju dvorišta i ulica u krugu JU Opšta bolnice, JU Dom zdravlja, JU Dom starih, kao i ispred velikih prehrambenih marketa gdje je frekfencija stanovništva najveća;

5. Nalaže se ograničen pristup gradskoj pijaci “Bazar” – jedna osoba na 10 m2, obilježavanje jednog ulaza. Obavezna mjera za prodavce – korišćenje zaštitne opreme.

6. Apelujemo na građane da se striktno i bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera jer je to u interesu njih, njihovih porodica i cijelog društva.

Izvor:Opština Bijelo Polje

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor