Search
Close this search box.

Biznismeni porijeklom iz Crne Gore donirali po 100.000 eura

Dokazani humanisti, biznismeni porijeklom iz Crne Gore koji žive u Švedskoj i Njemačkoj, Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak, donirali su po 100.000 eura za borbu protiv koronavirusa u Crnoj Gori.

Kako je saopteno iz Uprave za dijasporu, oni su donaciju uplatili Nacionalnom tijelu za borbu protiv zaraznih
bolesti.

“Ovim humanim gestom Mijač i Brčvak pokazali su svoju solidarnost sa maticom i još jednom potvrdili da Crna Gora i danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, može da računa na pomoć svoje dijaspore koja je uvijek spremna da joj u teškim situacijama pritekne u pomoć. Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak decenijama žive u inostranstvu gdje vode uspješne biznise, a organizovali su i učestvovali u bezbroj humanitarnih i društveno – odgovornih akcija i aktivnosti, kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu”, naveli su iz Uprave.

Kako su istakli, u želji da urade i više za Crnu Goru Mijač i Brčvak su u decembru prošle godine osnovali Humanitarnu fondaciju „Dijaspora Crnoj Gori“, sa ciljem prikupljanja donacija iz dijaspore i njihovog transparentnog usmjeravanja ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija.

Prepoznajući zalaganje i dosadašnji rad osnivača Fondacije, Mijača i Brčvaka, Uprava za dijasporu je podržala osnivanje ove Fondacije koja je, imajući u vidu samo ove današnje donacije, već ispunila humanu misiju zbog koje je osnovana.

Veselin Mijač dobitnik je državne nagrade za unapređenje privrednog partnerstva sa Crnom Grom koju dodjeljuje Uprava za dijasporu, a obojica dobrotvora su dobitnici nagrade za filantropiju Iskra za 2019. godinu.

“Crna Gora je izuzetno zahvalna svima onima koji su, shodno mogućnostima, u proteklih nekoliko dana opredijeli sredstva za suzbijanje korona virusa u Crnoj Gori. Ipak humani gest Mijača i Brčvaka mnogo je i više od toga jer simbolizuje jedinstvo matice i dijaspore i pokazuje kako se voli svoj narod i svoja država i kada si i hiljadama kilometara”, naglašavaju iz Uprave.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor