Tango kamp se vraća u Kolašin

Svojevremeno dobitnik nagrade „Wild beauty aword“ crnogorske Nacionalne turističke organizacije (NTO) i jedna od 9 manifestacija koje je NTO stavila na spisak onih koje „ne smijete propustiti ako dolazite u Crnu Goru“, nakon pet godina će ponovo rasplesati ovo turističko mjesto, saopštili su organizatori NVO „Tango Natural Montenegro“. Manifestacija će se održati od 14. do 29. jula ove godine.

„Tango kamp će ugostiti neke od vrhunskih argentinskih tango muzičara, kao i poznate evropske instruktore, plesače i DJ-eve. Tango natural obećava mnogo uživanja i uzbuđenja za one koji tih dana budu u Kolašinu. Očekujemo da će i ove godine Tango kamp doneti bogatu turističku sezonu Kolašinu“, navodi se u saopštenju.

Prganizatori podsjećaju da je događaj prestao da postoji nakon izdanja 2018. godine kada su se nakon osam godina entuzijastičkog rada organizatori umorili od finansijskih, logističkih, pa i bezbijednosnih prepreka koje su ih pratile sve vrijeme organizacije događaja.

„Posljednje izdanje je za više od dvije nedjelje ugostilo 700 gostiju iz 25 zemalja svijeta učinivši da cijeli grad živi u maltene karnevalskoj atmosferi. Fotografije i snimci koji kombinuju ljepote Crne Gore sa masovnim plesnim scenama obišle su svijet privlačeći veliku pažnju na ovaj rijetko atraktivan događaj“, kazali su.

Tangerosi, kažu, nijesu samo gosti koji preplave grad, već i jedinstvena turistička ponuda.

„Osim toga, Tango kamp je mnogo više od plesnog događaja. On, osim plesnih i muzičkih sadržaja vezanih za argentinski tango, svakodnevno uključuje različite izlete, mnogo planinarenja, časove joge, relaks i antistres programe, biciklizam, penjanje, jahanje, streličarstvo, kreativne radionice za djecu, muzičke radionice, predavanja, projekcije, argentinske folklorne plesove… Za vrijeme događaja, svakog dana radi i škola tanga za potpune početnike. I to sve besplatno za Kolašince i sve turiste, neplesače koji posjete Kolašin. Ovo je razlog zbog kojeg mnogi ljudi koji imaju kuće ili vikendice u Kolašinu produžavaju svoj boravak u gradu. Ovaj događaj je, sa svojim dugim trajanjem i sigurnim gostima, garancija kakvu nema nijedan grad u Crnoj Gori kada je u pitanju izvijesnost uspješne sezone“, navodi se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor