Susret Ibrahimović – Reintjes: Razvoj sjeverne regije prioritetan

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i nerezidentni ambasador Holandije u Crnoj Gori Joust Reintjes razgovarali su danas o modelima jačanja ekonomske saradnje između dvije države.

Na početku razgovora sagovornici su se složili da ne postoje  otvorena pitanja i da su bilateralni odnosi dvije zemlje na dobrom nivou, te da postoji dobra osnova i prostor da se inteziviraju aktivnosti i pronađu modeli privlačenja holandskih kompanija za snažnije investiranje i poslovanje na crnogorskom tržištu.

Kako je ambasador istakao, činjenica da ima nerezidentni status ne umanjuje njegovu posvećenost da održava kvalitetnu komunikaciju sa crnogorskom administracijom i bude podrška holanskim kompanijama koje pokažu interes za Crnu Goru.

Ambasador Reintjes je iskoristio priliku i predstavio ministru kapitalnih investicija nekoliko inicijativa i ideja za razmatranje za koje sada postoji interes, a koje bi u narednom periodu mogle biti detaljno razmatrane i razvijane. Tako je na sastanku bilo riječi o interesovanju holandske kompanije Damen za razvoj linijskog i taxi pomorskog saobraćaja u Boki Kotorskoj, ali i van zaliva, feribot liniji od Baraprema drugim lukama u regionu Mediterana, ali i uspostavljanja avio linije na relaciji Crna Gora Holandija.

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj podržao je ove inicijative, naročito kada je riječ o otvaranju avio linije, jer će se na taj način crnogorska turistička ponuda približiti holandskim građanima čime se otvara prostor i za značajniju promociju crnogorskog turizma.

Ibrahimović je takođe dodao da Crnu Goru očekuje intezivan period u dijelu unaprijeđenja i modernizacije saobraćajne infrastrukture, nabrajajući samo neke od kapitalnih projekata na čijoj se realizaciji sprovode određene aktivnosti ili se planiraju, kao što je izgradnja naredne dionice auto-puta Bar Boljare, valorizacija crnogorskih vazdušnih luka, snažnije pozicioniranje Luke Bar, ulaganja u turističke potencijale sjevera Crne Gore.

Razvoj sjeverne regije jedan od prioriteta rada ove vlade, Potpredsjednik Ibrahimović je konstatovao da puštanjem u saobraćaj prve dionice auto – puta od Podgorice do Kolašina šaljemo jasnu poruku građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor