Search
Close this search box.

Stručnjakinja za govor tijela o Putinu: Kada alfa pokazuje slabost, tada je najopasniji

Govor ruskog predsjednika Vladimira Putina tokom obilježavanja Dana pobjede u Moskvi nije odao puno o planovima Rusije u vezi s ratom u Ukrajini. No stručnjaci koji su ga posmatrali tokom proslave mogli su primijetiti određene stvari oko Putina.

Jedna od njih je i Džudi Džejms, stručnjakinja za govor tijela. Ona je proučila Putinovo ponašanje na proslavi pa rekla da je djelovao poput starice dok je sjedio s pokrivenim nogama. Džejms za Sky News kaže da je ta scena Putina prikazala onakvim kakvim se on zapravo ne želi prikazati u javnosti.

Na Twitteru su se korisnici raspisali da su mu noge bile pokrivene ćebetom.

“Izgleda kao slabi vođa kojem treba topli pokrivač preko koljena, a to se ne uklapa u njegov alfa profil. On se želi javnosti pokazati kao snažan muškarac”, kaže stručnjakinja za Sky News.

Natečeno lice

Džejms komentariše da je lijeva strana Putinovog lica natečena te da mu je hod nestabilan.

“Čini se kao da ne može kontrolisati jednu stranu lica. Takođe, vidi se još nešto što ne može kontrolisati, a to je zamahivanje lijevom rukom dok desnu drži uz sebe. To Putin godinama radi. Sjećam se da su ga prije četiri godine pitali je li doživio moždani udar. Njegovi izrazi lica tokom govora pokazuju da je bijesan, posebno kada je govorio o tome što je Zapad učinio Rusiji”, govori Džejms.

“Alfa bi mogao biti najopasniji kada pokazuje slabost”

Premda je prije odlaska na scenu izgledao slabo i bolesno, Putin se promijenio na bini, za vrijeme držanja govora.

“Kada je tek stao na pozornicu, izgledao je kao pomalo nesiguran čovjek pognute glave. Kada je podigao pogled, oči je usmjerio direktno u kameru, to me uznemirilo. Kada se alfa osjeća opkoljeno i pokazuje slabost, to često može biti loš znak. Tada bi mogao biti najopasniji”, kaže stručnjakinja.

Džejms za Sky News kaže da je bilo mnogo znakova bijesa tokom Putinovog govora i da je to pokazalo njegovo tijelo.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor