Search
Close this search box.

Kovinić: Zadovoljna sam turnirom u Visbadenu, sve je podređeno Rolan Garosu

Crnogorska teniserka od sjutra na fjučersu u Španiji

Danka Kovinić je protekle nedjelje osvojila ITF turnir u njemačkom Visbadenu.

To je bio njen 13. trofej na fjučers turnirima, ali izuzetno važan na planu samopouzdanju, s obzirom na to da je Danka bila van top 100, ali ovog ponedjeljka je ostvarila napredak od 23 mjesta, pa je sada 91. igračica.

“Zadovoljna sam ostvarenim na turniru u Visbadenu jer je konkurencijala bila veoma jaka. U prve dvije runde sam slavila protiv Done Vekić i Mendi Minele, djevojaka koje su bile među stotinu najboljih na WTA listi, a ostale djevojke su uglavnom izuzetno mlade i talentovane teniserke pred kojima je lijepa budućnost. U finalu sam slavila protiv Njemice koja je igrala u finalu junorskog Vimbldona”, poručila je Kovinić za Sport klub.

Danka je imala dosta problema sa povredema, ali kako kaže iste su sada pod kontrolom.

“Povrede su za sada pod kontrolom i nadam se da će tako i ostati. Još uvijek vodim računa o leđima i listu, ali nastojim i da stignem do top forme. Sve je naravno podređeno Rolan Garosu. U periodu koji sledi, učestvovaću na turniru u Španiji i Rabatu, ali je plan podložan promjenama, jer kao što sam rekla, sve je podređeno Rolan Garosu. Cilj je da budem maksimalno spremna, a trofej u Visbadenu je definitivno ogromna injekcija samopouzdanja za iskušenja koja slijede”, jasna je Novljanka.

Kovinić će sjutra igrati na fjučersu u Španiji, a njena rivalka na startu biće domaća igračica Marina Basols.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor