Search
Close this search box.

Stravična eksplozija u Pakistanu: Bomba u džamiji, najmanje 30 mrtvih

U džamiji u Pakistanu dogodila se stravična eksplozija, a prema prvim informacijama policije poginulo je najmanje 30 ljudi.
Vlasti u sjeverozapadnom gradu Peševaru u Pakistanu, kažu da se dogodila eksplozija u šiitskoj muslimanskoj džamiji. Do eksplozije je došlo u trenutku kada su se vjernici okupili na molitvi, prenosi DW.

epa09800416 Rescue workers carry out operations after a bomb blast at a Shi’ite Muslim’s mosque in Peshawar, Pakistan, 04 March 2022. At least 5 people were killed and dozens injured when a bomb exploded during Friday prayers at a Shi’ite Muslims mosque in Peshawar. EPA-EFE/BILAWAL ARBAB

Pakistanska policija je saopštila da je bomba eksplodirala u džamiji u sjeverozapadnom gradu Peševaru, usmrtivši najmanje 30 ljudi i ranivši na desetine.

Policijski zvaničnik Vahid Kan rekao je da se eksplozija dogodila u džamiji Kuča Risalda, gdje su se vjernici okupili na molitvi.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za eksploziju. Međutim, manjinski šiitski muslimai bili su izloženi ponovljenim napadima u Pakistanu, koji su zemlja sa većinskim sunitskim stanovništvom.

Terorističkla grupa Islamska država i nasilni ogranak pakistanskih talibana takođe su izveli napade u regionu koji su blizuu granice sa Avganistanom.

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor