Search
Close this search box.

Olimpijada znanja 14. maja u Podgorici

Društvo matematičara i fizičara Crne Gore, ucilju popularizacije prirodno-matematičkih nauka, prepoznajući potrebu stalnog podsticanja darovitih učenika da razviju i iskažu svoj talenat, organizuje Olimpijadu znanja 2022, takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka.

Olimpijada znanja 14. maja u Podgorici

Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Rektora Univerziteta Crne Gore, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i kompanije doMEn, Prirodno-matematički fakultet UCG i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore.

Takmičenje će biti održano 14. maja, u 11 sati u Podgorici, Zgrada tehničkih fakulteta, Džordža Vašingtona bb – u sljedećim kategorijama (cijelo gradivo):

  • Matematika (sedam kategorija): Takmiče se učenici tri posljednja razreda osnovne škole (u tri kategorije – VII, VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima).
  • Fizika (šest kategorija): Takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (u dvije kategorije – VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima).
  • Biologija (šest kategorija): Takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (u dvije kategorije – VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima).
  • Hemija (šest kategorija): Takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (u dvije kategorije – VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole (u četiri kategorije po razredima). Suorganizator takmičenja iz hemije je Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore.
  • Programiranje (dvije kategorije): Takmiče se učenici osnovne škole u prvoj kategoriji i učenici sva četiri razreda srednje škole u drugoj kategoriji. Takmičenje iz programiranja održaće se u petak 20. maja u 11 sati u Podgorici, zgrada tehničkih fakulteta, Džordža Vašingtona bb. Mogu se prijaviti i učenici koji će se 14. maja takmičiti u nekoj drugoj kategoriji.

Akcenat je na gradivu iz tekućeg razreda, ali se od svih takmičara očekuje poznavanje i gradiva iz prethodnih razreda. Učenici srednjih škola iz svih predmeta takmiče se po gimnazijskom programu.

– Svaka škola, bez obzira na broj učenika, može poslati do četiri učenika po kategoriji (po razredu i po predmetu). Škole prijavljuju takmičare zaključno sa 18. aprilom 2022. godine. Da bismo smanjili tehnički posao oko pripremanja, sređivanja spiskova i izbjegli eventualne greške u podacima o đacima, školama I profesorima, molimo sve škole da prijave takmičare tako što će preuzeti fajl olimpijadaucesnici2022prijava.xls i popunjen poslati sa školske e-mail adrese na e-mail adresu olimpijada.znanja@gmail.com – navedeno je na sajtu Univerziteta Crne Gore.

Spiskovi prijavljenih takmičara biće istaknuti na veb stranici Prirodno-matematičkog fakulteta.

izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor