STABILNE ISPORUKE – Neće biti problema u snabdijevanju gorivom

Zbog invazije Rusije na Ukrajinu, Evropska unija zabranila je uvoz ruske nafte brodovima, pa bi brojne države mogle da imaju problema u snabdijevanju. Za sada Crna Gora neće imati problema, uvjeravaju izvršni direktor Jugopetrola, Vasilis Panagopulos i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Da li bi na pumpama u Crnoj Gori moglo da prifali goriva? Građani s kojima smo razgovarali smatraju da bi moglo, s obzirom na to da zavisimo od drugih.

No, problema u snabdijevanju Crna Gora za sada nema, poručuju iz Jugopetrola.

„Crna Gora je stabilno tržište i Jugopetrol pažljivo prati trenutnu situaciju na međunarodnom nivou u sektoru energetike. Kao što je poznato, snabdijevamo se isključivo iz Grčke, iz Hellenik Petroleuma. Naš terminal u Baru radi punim kapacitetom i kao takav zadovoljava potrebe Crne Gore“, saopštio je Vasilis Panagopulos.

O tome je on nedavno razgovarao s ministrom ekonomije i turizma Goranom Đurovićem. Sve što je čuo, ohrabruje, kaže resorni ministar, posebno u godini kada u Vladi očekuju najbolju ljetnju turističku sezonu.

„Da računaju na stabilnu isporuku, da će biti pouzdan partrner, da njihovo snabdijevanje ne zavisi od Rusije nego drugim izvorima, da imaju tri refinerije u Grčkoj i da garantuju da će svi naši turisti moći da se uredno snabdijevaju na našim pumpama“, istakao je Đurović.

Kada je riječ o cijeni nafte na međunarodnom tržištu, znatno je porasla, nakon što su čelnici Evropske unije postrigli dogovor o zabrani uvoza 90 odsto ruske nafte brodovima.To je najoštrija sankcija koju je Unija uvela Moskvi od početka ruske invazije na Ukrajinu krajem februara.

izvor: PVinformer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor