Srbin napušta Maksimir? Francuzi pikirali Andrića, Dinamo ih drži na čekanju

Prvo realizacija Oršićevog transfera u Barnli…

Prvo realizacija Oršićevog transfera u Barnli…

Krčka se na Maksimiru izlazni transfer Mislava Oršića za koga je zagrizao Barnli, a put izlaznih vrata zagrebačkog Dinama ove zime mogao bi da krene i srpski napadač – Komnen Andrić. Ali, ne prije nego što se kompletira Oršićev transfer na Ostrvo, odnosno ne pronađe zamjena.

Komnen Andrić je u minulom prelaznom roku bio interesantan Verderu iz Bremena, njemački klub je navodno nudio oko 2.000.000 evra za napadača iz Novog Pazara, ali do realizacije transfera nije došlo. Tada je Andrić bio na ledu, pored neprikosnovenog Bruna Petkovića, pa i Marija Gavranovića, nije uspio da se izbori za poziciju prve “devetke” u Dinamu, ali je situacija krenula nabolje kada je Željko Kopić preuzeo klub.

Snašao se Andrić u Kopićevom konceptu, dobro se pokazao u formaciji 3-5-2 kada ima još jednog napadača pored sebe i tokom jeseni je na tri fronta spakovao sedam golova na 21 utakmici. Takvim učinkom, ponovo je skrenuo pažnju na sebe, a na srpskog napadača oko je bacio klub iz “liga petice”. Francuski Klermon intenzivno prati Komnena Andrića, zainteresovan je da ga angažuje i vjeruje da bi Srbin mogao biti lek za neefikasnost.

Ušao je ove sezone Klermon u francusku Ligu 1 i primarni cilj kluba je opstanak u elitnom društvu, a da bi se zadržao iznad crte – trenutno drži 15. poziciju – moraće da počne da daje golove. Četvrti najslabiji napad lige je Klermon, u prsjeku postiže gol po kolu – 22 gola na 22 prvenstvene utakmice – slaba realizacija napadača je rak-rana tima Paskala Gastijena. Označio je francuski strateg Andrića, podvukao je njegovo ime u tefteru i dao zeleno svijetlo klupskim glavešinama da uđu u pregovore.

Za Klermon je dolazak srpskog napadača prioritet, ali taj odlazak nije prioritetan za Dinamo. Usredsređeni su Zagrepčani na prodaju Mislava Oršića, čijim transferom u Barnli bi probili magičnu granicu od zarađenih 40.000.000 evra u godini. Modri su samo u sezoni 2016/2017, kada su od prodaja Marka Pjace u Juventus, Josipa Brekala u Volfzburg i Marcela Brozovića u Inter, probili tu granicu. Tada su inkasirali 47.550.000 evra. Sada bi mogli da se približe toj cifri.

Od transfera Oršića bi u kasu Zagrepčana moglo da se slije oko 8.350.000 evra, dok bi u Dinamu, kada je riječ o Komnenu Andriću, vjerovatno, bili zadovoljni povraćajem uloženog. I dobijanjem malo preko toga. Modri su u zimu 2019. godine iskeširali Interu iz Zaprešića 1.000.000 evra za srpskog napadača. Sve i da Dinamo i Klermon postignu dogovor oko prelaska Andrića u Francusku, taj izlazni transfer biće na čekanju. Zagrebački klub nije spreman da pusti i Srbina, a da prethodno ne dovede zamjenu za Mislava Oršića, koji samo što nije prešao maksimirski prag.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor