Milena Špadijer i Josip Lukić delegati MEAA u ECC Australije

Crnogorska etnička zajednica Australije je ove godine delegirala u ECC Australije kao dva svoja predstavnika Josipa Lukića i Milenu Špadijer. Od njih se očekuje da nastave da reprezentuju našu zajednicu i čuvaju njen ugled kojeg je izgradila za ovih 25 godina postojanja, saopštili su iz MEAA.

„Kao vrhunsko tijelo za sve kulturno i jezički različite zajednice, ECC poduzima niz aktivnosti, uključujući projekte koje finansira vlada, kako bi ispunio naše ustavne ciljeve i poboljšao raspon usluga dostupnih pripadnicima etničkih zajednica.

Milena Špadijer piše i izvodi sopstvene pjesme, svira klavir i podučava studente, muzički je producent, a bavi se i glumom, modelingom i plesom. Uspješna mlada Crnogorka za primjer ostaloj omladini pa smo uvjereni da će svojim angažovanjem na pravi način doprinijeti daljem jačanju ugleda naše zajednice u australijskom društvu“, navode u saopštenju.

Josip Lukić je, navode, jedan od naših istaknutih iseljenika koji je za kratko vrijeme postigao više od mnogih koji su tamo rođeni.

„Pored uspješnog biznisa svoje vrijeme posvećuje u povezivanju naše dijaspore. Poznate su proslave koje, uz veliku pomoć svih Lukića – a ima ih na našu radost dosta, organizuje uvijek u prepunim salama.

Predstavljao nas je na Kongresu crnogorske dijaspore kada je jedini od učesnika izložio zapaženi referat. Uvjereni smo da je Josip prava ličnost koja će svojim iskustvom i energijom doprinijeti pozitivnim promjenama djelovanju ECC i, mozda, na pravi način iskoristiti grantove koji nam budu stajali na raspolaganju“, zaključuju u saopštenju.

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor