Šta?! Koliko vredim?! Ronaldo se naljutio na Transfermarkt i blokirao ga na društvenim mrežama

Kristijano je čak kontaktirao ljude sa čuvenog portala, ali mu se objašnjenje nije dopalo i rešio da ih „otprati“…

Možda nisu najprecizniji i sigurno im se potraklo podosta grešaka za sve ove godine – i biće ih još, u to nema sumnje – ali isto tako ne treba dovoditi u pitanje da je portal Transfermakt.de najcenjeniji i najcitiraniji kada su u pitanju procene vrednosti fudalera i fudbalsko tržište generalno.

Zbog jedne od tih „grešaka“ što su se dogodile pre oko tri godine Kristijano Ronaldo je otpratio i blokirao ovaj sajt na Instagramu.

Ljude iz sveta fudbalskog šoubiznisa dugo je intrigiralo šta se to toliko strašno dogodilo na realciji CR7 – Transfermarkt, da bi ovih dana stiglo objašnjenje i to od ljudi zaposlenih na pomenutom portalu.

Bilo je to 2019. godine. Transfermakt je pravio listu najskupljih igrača koje zastupa super-agent Žorž Mendeš. Nakon što su sastavili idealnih 11 (gde je Ronaldo pronašao svoje mesto u špicu napada) objavili su kako „jedino Kristijana nisu mogli da taguju pošto ih je blokirao kada je video svoju tržišnu vrednost“.

Iza svega toga ostale su određene dileme koje su sada odgovorni za čuveni portal otkrili u razgovoru za The Athletic.

„Imali smo taj najskuplji tim Mendešovih igrača i mislim da smo na Instagramu postavili listu deset najvrednijih sa preko 33 godine. On je bio na prvom mestu, ali javio se i rekao da bi trebalo da vredi mnogo više“, objasnio je Kristijan Švarc, jedan od moderatora.

„Prvo je poslao poruku našim kolegama na društvenim mrežama. Oni su mu odgovorili, objasnili kako se vrednost obračunava i zbog čega je tolika kolika je. Onda su mu skrenuli pažnju da je u kategoriji igrača preko 33 godine najskuplji. Da je broj jedan. Ali odgovor ga nije zadovoljio. Samo nam je poslao neke smajliće i blokirao nas“, zaključio je Švarc.

Valja napomenuti da je u tom trenutku Kristijano Ronaldo po ovom specijalizovanom portalu vredeo 75.000.000 evra. Danas je 136. na listi i staje 35.000.000.

Međutim u kategoriji iznad 34 godine i dalje mu nema ravnog. Drugi je Karim Benzema s vrednošću od 25.000.000, treći Manuel Nojer sa 14.000.000, a četvrti Luka Modrić s 10.000.000.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor