Srbija: Puška slučajno opalila u školi, olovna kuglica pogodila učenika

Učenik OŠ “22. Decembar” u Donjoj Trepči, u Srbiji, pogođen je kuglicom iz vazdušne puške, potvrdila je direktorka Vesna Urošević, navodeći da se incident dogodio prošlog petka, kada je puška “slučajno opalila”.

“Tačno je da se to dogodilo, ali na svu sreću đak nije povrijeđen, već ga je olovna kuglica samo zakačila. Dječaka je pregledao ljekar i ustanovio da nema posljedica, a Policijska uprava iz Čačka je izvršila uviđaj”, rekla je direktorka za Glas zapadne Srbije.

Nezgoda se dogodila na sekciji streljaštva koju je vodio nastavnik tehničkog i koji, prema direktorkinim riječima, važi za veoma korektnog pedagoga.

Načelnica Školske uprave u Čačku Slađana Parezanović rekla je da je došlo do nenamjerne nezgode.

“Nama kao Školskoj upravi ili Ministarstvu prosvjete je najvažnije da nijednog trenutka nije bilo ugrožavanja bezbjednosti u školi, koja je najnormalnije nastavila da radi i tog dana i nakon toga. Ono što je bitno da niko od učenika nije povrijeđen”, kazala je ona.

Školska uprava je, kako to nalažu protokoli i pravilnici, obaviještena odmah o tom nemilom događaju.

“Ono što sada škola preuzima su zakonske mjere da utvrde čija je odgovornost u pitanju i u kom smislu je možda neko iz okvira svojih odgovornosti izašao”, rekla je Parezanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor