Search
Close this search box.

Spremna za najveći izazov

Nina Dragović reprezentuje Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici

UBudvi se već duže vrijeme održavaju pripreme juniorske reprezentacije Crne Gore u ritmičkoj gimnastici, za predstojeće Evropsko prvenstvo. U tročlanoj ekipi, koja će predstavljati našu državu od 15. do 19. juna u Tel Avivu, nalaze se takmičarka Nina Dragović iz Danilovgrada, njena trenerica Nina Kolesnikova i predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore i GK Budva Vesna Radonić, koja će istovremeno biti i sudija na ovom takmičenju.

Mlađana Nina je jedina takmičarka koja će na najvećoj evropskoj smotri predstavljati našu zemlju, a osim napornih priprema u Budvi, formu je brusila i na brojnim domaćim i inostranim turnirima sa kojih se po pravilu vraćala okićena medaljama i vrijednim priznanjima.

– Samo u ovoj godini učestvovala sam na FIG (Svjetska gimnastička federacija) turnirima u Estoniji, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, kao i kod nas u Budvi. Bilo je zaista naporno, ali i neophodno se oprobati sa svojim rivalkama, od kojih većina ima više iskustva i već su se takmičile na velikim prvenstvima. Za mene je najvažnije da sam stalno u treningu, a posebno što iz turnira u turnir osvajam sve više bodova po rekvizitima i ispravljam eventualne greške – ističe Nina.

Ovom prilikom ne zaboravlja da se zahvali na razumijevanju nastavničkim kolektivima u školama ,,Maksim Gorki“ i ,,Stjepan Mitrov Ljubiša“ zbog čestih odsustvovanja sa nastave, prilikom učešća na raznim smotrama i manifestacijama državnog i internacionalnog karaktera.

Podsjetimo, Nina završava osmi razred u školi u Budvi, đe se prepisala u februaru ove godine, jer je bilo nemoguće i trenirati i učiti na relaciji Podgorica – Budva, uz nastavu i najmanje pet sati svakodnevnog treninga.

Inače, prve korake u ritmičkoj gimnastici Nina je započela prije gotovo devet godina u klubu Enigma, kod trenerice Đine Brajović. Vidan napredak ostvaren je dolaskom u crnogorsku metropolu turizma i radom sa Vesnom Radonić, a dodatno dolaskom Nine Kolesnikove, iz čuvenog Viner centra iz Moskve. Naravno, ne treba zaboraviti ni pomoć u zajedničkim treninzima sa drugaricama, članicama GK Budva – Aglajom Triputen, Vasilinom Konjuhovom, Anđelom Vuković i ostalima. Sve su to takmičarke koje su takođe nastupale na već pomenutim turnirima i ostvarile značajne rezultate.

– Učiniću sve da pružim maksimum i nadam se da ću dostojno reprezentovati svoju zemlju, iako znam da će konkurencija biti izuzetno jaka. Ipak, ovo je moje prvo veliko takmičenje. Voljela bih da sa nekim od rekvizita bilo obručem, loptom, čunjevima ili sa trakom uđem u finale. To bi za mene bio veliki uspjeh – ističe Nina uoči predstojećeg takmičenja.

Uz odličan uspjeh u školi i predan rad, nadamo se da će Nina ostvariti i odličan rezultat u Izraelu, što bi za ovaj sport u Crnoj Gori mnogo značilo. A da ritmička gimnastika i kod nas ima perspektivu, pokazuje nedavno završeni međunarodni turnir u Budvi, kojem je prisustvovao i

predsjednik Svjetske federacije Morinari Vatanabe, koji je dijelio odličja i diplome, a imao i rijeci hvale za GSCG.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor