SNP: Postoji opasnost da će nova Vlada poništiti Temeljni ugovor

Sada prijeti realna opasnost da neka nova Vlada, koju će vjerovatno činiti Demokratska partija socijalista, Demokrate, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, poništi Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, saopštili su iz danas iz Socijalističke narodne partije.

Kako ističu, Demokrate su tajnim dogovorom sa DPS-om srušile 43. Vladu.

„Zbog toga postavljamo nekoliko pitanja: Da li su se Demokrate probudile i da li su svjesne zbog koje tačke dnevnog reda su glasale za pad Vlade? Zašto na zahtjev premijera Abazovića nisu uputili nijednu jedinu primjedbu na tekst Temeljnog ugovora? Koje su sporne tačke u Temeljnom ugovoru zbog kojih su glasali za pad Vlade? Zašto su pozdravili potpisivanje Temeljnog ugovora, pa samo nakon 15 dana oborili Vladu zbog potpisivanja istog“, navode u SNP-u.

Kako dodaju, „kada su već toliki vjernici i poštovaoci SPC“, neka objasne građanima i vjernicima postupanje kad je u pitanju Temeljni ugovor.

„Smislenog objašnjenja nema. Demokrate su spremne da pogaze i Temeljni ugovor i svaku svetinju samo da bi došle do fotelja. To je svim građanima danas jasno i to je jedina istina“, zaključuju u SNP-u.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor