Search
Close this search box.

SNP PG upravi: Preduzeće Podgorice nije nadležno za uklanjanje opožarenih stabala, već posao privatne firme?

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pita upravu Glavnog grada kako je moguće da preduzeće „Zelenilo“, čiji je osnivač Glavni grad Podgorica, nije nadležno za uklanjanje opožarenih stabala koja su stradala u velikoj vatrenoj stihiji na brdu Gorica prošlog ljeta, već je ovaj posao povjeren privatnoj firmi „Irmark company“ – napisali su u svom saopštenju.

Foto: snp.co.me
Foto: snp.co.me

Prema onome što piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Zelenila“, osnovna djelatnost ovog privrednog društva je „održavanje, čuvanje i zaštita javnih zelenih površina, drvoreda, zelenih površina stambenih blokova, park šuma, travnjaka i žardinjera, na teritoriji Glavnog grada, saopštili su iz ove partije u Podgorici. Održavanje podrazumijeva njegu i obnovu biljnog materijala, održavanje staza i rekvizita, održavanje čistoće, mjere zaštite od požara, elementarnih nepogoda, biljnih štetočina i bolesti, saopštili su.

SNP PG: ”Imajući u vidu navedeno, „Zelenilo“ je dužno da ukloni oštećena stabla jer je u njegovoj nadležnosti održavanje, upravljanje i unapređenje zelenih površina. To se jasno vidi iz spiska poslova i aktivnosti ovog privrednog društva, pa se s pravom postavlja pitanje zašto su građani Podgorice primorani da za ovaj posao plaćaju privatnu firmu.”

-”Pomenuta firma „Irmark“ će svoje usluge u ovom slučaju naplatiti „samo“ 10.000 eura, odnosno Podgoričani će dati dodatnih 10.000 eura iz svojih džepova kako bi neko drugi obavio posao za koji je zaduženo „Zelenilo“ ”, napisali su oni u svom saopštenju.

SNP PG: ”Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pozvao je upravu Glavnog grada i „Zelenila“ da ne vrijeđaju inteligenciju naših sugrađana i da opožarena stabla sa Gorice uklone oni kojima je to nadležnost i za koji su adekvatno plaćeni,” zaključuje se u saopštenju njihove partije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor