Služba zaštite u Beranama dobila vrijednu specijalizovanu opremu

Službi zaštite i spašavanja u Beranama danas je uručena vrijedna donacija opreme, obezbijeđena kroz projekat saradnje Saveza vatrogasaca i NVO Florijan, a pod pokroviteljstvom Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori.

Opremu je, u prisustvu predsjednika Opštine Vuka Todorovića, komandira Ljubiše Bojovića i pripadnika Službe zaštite, uručio Goran Janković, predsjednik Saveza vatrogasaca – spasilaca Crne Gore.

Prema riječima Todorovića, Opština Berane zahvalna je na vrijednoj donaciji jer je za specijalizovanu opremu Službe zaštite potrebno je obezbijediti velika sredstva, a lokalne samouprave nisu u mogućnosti da bezpomoći donatora istu obezbijede i servisiraju.

,,Zadovoljstvo mije što smo beranskim kolegama pružili pomoć u vidu vrijedne opreme za spašavanje na vodama i brzim vodama, zatim određena zaštitna odijela, alpinističku opremu i termovizijsku kameru, koja će našim kolegama znatno pomoći u radu. Radi se o skupocjenoj opremi, koju je nemoguće obezbijediti iz sredstava Službe. U narednom periodu sprovodićemo aktivnosti koje se tiču nabavke dodatne opreme, ali i obezbjeđivanja obuka za vatrogasce i spasioce. Već početkom oktobra, u opštini Berane, odnosno u Službi zaštite boraviće instruktori Florijana, specijalizovana lica sa posebnim stepenom obuke, koja će prenijeti beranskim kolegama svoja znanja i vještine“, kazao je Janković, predsjednik Saveza vatrogasaca i spasilaca Crne Gore i ocijenio da Opština Berane treba da postanecentar Službi zaštite i spašavanja za obuku na sjeveru.

Dobra saradnja sa Savezom vatrogasaca – spasilaca, prema riječima Komandira Bojovića, rezultirala je da,u budućem periodu pripadnicima Službe zaštite bude omogućeno da na lakši način pristupe rješavanju krizne situacije i efikasnije riješe problem na terenu.

Ispred Opštine, uručenju donacije prisustvovale su i pomoćnica načelnika Službe za zajedničke poslove Vida Ivanović i šefica PR Biroa Irina Zečević.

izvor: portal analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor