Search
Close this search box.

Slikarka Ružica Radulović: Volim Pariz i Pariz voli mene

“Ne nastojeći da bude modna ikona niti veličina po svaku cijenu, ona slika jer u prvi plan stavlja slikarski čin, tu radost volje i svečanost duha. Ružica Radulović stvara zato što mora, iz unutrašnje potrebe, a tu prestaju svi estetski sudovi i vrednosne kategorije”, zapisao je, između ostalog, likovni kritičar i esejista Dejan Đorić, dodajući da je kod ove slikarke možda riječ o nekoj vrsti “novog romantizma”, o sadržajima koji dodiruju ljudsko.

Godinu za nama ova slikarka je okončala uspješnom izložbom u Beogradu. Živi i stvara u Parizu, gdje radi honorarno kao umjetnički konsultant i predavač za “Caritas SC”.

U Parizu biti umjetnik je nešto najteže. Svi najbolji, ali i oni koji to nijesu, željni znanja, namjereni okušati sreću, pokazati se i dokazati – dolaze u Pariz. Samim tim ogromna je konkurencija i gotovo nemoguće je probiti se i ostvariti baš sve želje. Ipak, čuda se dešavaju. Život umjetnika jeste težak, trnovit, sa puno odricanja. Ono što ga u svakom slučaju odvaja od našeg podneblja jeste činjenica da je umjetnik mnogo više poštovan u Parizu. U Parizu sam godinama, osim ove zadnje skoro dvije, gdje sam na svim relacijama. Volim Pariz i Pariz voli mene, navela je Ružica Radulović za Dan.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor