NVO Legalis pozvao upravu Vodovoda u Pljevljima da umanji račune: Najskuplja voda, a nije za piće

Kako bi se zaštitili interesi građana, iz Nevladinog udruženja „Legalis“ pozvali su upravu gradskog „Vodovoda“ da u svakom mjesecu, kada voda nije za piće obračunavaju potrošnju u iznosu od pedeset odsto. Iz pomenutog udruženja tvrde da veći dio godine Pljevaljaci ne mogu da koriste za piće vodu iz gradskog vodovoda, već mogu isključivo da je koriste za tehničku upotrebu, te da stoga cijena vode treba da bude niža za bar 50 odsto. Naglašavaju i da je voda u Pljevljima, koja nije za piće, gotovo pa najskuplja u čitavoj Crnoj Gori.

    PLJEVLJACI ZA VODU DOLAZE NA IZVORIŠTE VODENICE,FOTO:B.JE

Cijena kubika vode u Pljevljima među najskupljima je u Crnoj Gori.Građani Pljevalja plaćaju veoma visoku cijenu vode u odnosu na druge opštine sa sjevera, kažu iz NVU Legalis i podvlače da ni u jednoj opštini toliko dugo građani nijesu bez vode za piće sa gradskog vodovoda, kao što je to slučaj u Pljevljima.

Iz NVU Legalis navode i podatke, gdje jedan broj stanovnika na sjeveru plaća i pet puta manje vodu za piće, nego što je to slučaj u Pljevljima.

U Šavniku se kubik vode plaća 12 centi, u Rožajama 20, Andrijevici 21, Beranama 23, koliko se plaća u Plavu i i Gusinju, dok se u Plužinama kubik vode plaća 24 centa, navode iz NVU „Legalis“ i ističu da je cijena kubika vode u Pljevljima,sa uračunatim PDV-eom, 60 centi.

Pljevljaci od 2. decembra prošle godine pa do 10. januara ove nijesu imali vodu za piće sa gradskog vodovoda, jer je došlo do zamućenja izvorišta odakle se grad snabdijeva vodom.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor