Search
Close this search box.

Škrelji prijetio taksista, Orav mu kazao da su napadi rizik poslaničkog posla

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja doživio je u utorak veče ozbiljnu prijetnju kada mu je u centru Podgorice, na pješačkom prijelazu, put prepriječio, za sada neidentifikovani, taksista i rekao mu: “Tebe za dobro naroda treba zgazit!

Škrelja je to juče saopštio šefu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivu Oravu i učesnicima okruglog stola “Javni medijski servis u Crnoj Gori, finansiranje, upravljanje i regulacija.

“Kad sam u utorak veče krenuo na svečanost povodom Dana unutrašnjih poslova, zaustavio se taksista na sred pješačkog prijelaza i rekao mi: “Tebe za dobro naroda treba zgazit”, ispričao je Škrelja.

Podsjetio je da to nije prvi incident koji je kao poslanik Demokratske partije socijalista doživio i istakao da je zaštita neophodna i predstavnicima naroda u Skupštini Crne Gore.

Škrelja je pitao Orava da li smatra da on ima pravo na zaštitu nakon svih neprijatnosti koje je doživio na radnom mjestu, ali i na ulici. Kazao je i da niko nikad nije adekvatno reagovao na te napade, niti ga zaštitio.

Što se tiče zaštite poslanika, Orav je kazao da je teško naći odgovor na to pitanje i da je to “rizik struke”.

“Vi ste ti koji ste stalno meta napada, prosto mislimo da treba korisiti određeni diplomatski jezik i rječnik za sve ovo”, kazao je šef Delegacije EU u Crnoj Gori.

Škrelja je juče istakao i da je prvi put od kad postoji parlamentarizam u našoj zemlji doveden u situaciju da razmišlja smije li iznijeti stav u Skupštini.

“A sve to jer sam na radnom mjestu vrijeđan, psovana mi je majka, rekli su da će da mi polome noge, govorili su da sam puškomitraljezac, neki su tvrdili i da sam partijski dželat”, saopštio je on.

Smatra da mnogima smeta to što je on građanski orijentisan i što tako i živi.

“Smeta to mnogima koji su navikli da jednonacionalno, jednoumno i jednovjerski žive, pa im je problem što sam ja u Administrativnom odboru pripadnik manjinskih naroda”, poručio je on.

Okruglom stolu prisustvovali su i predstavnici NVO Media centar Goran Đurović, predsjednik Skupštine te NVO Dragoljub Duško Vuković, predstavnik Centra za građansko obrazovanje Damir Nikočević i predstavnica NVO 35mmK ristinaCetković i niko od njih nije reagovao na informaciju daje Skrelja doživio ozbiljne prijetnje.

Škrelja je juče Pobjedi kazao da prijetnje nije prijavio policiji jer nije uspio da vidi registarski broj vozila kojim je upravljao taksista.

“Iskreno da kažem, sit sam prijava i prijetnji, a nadam se da ću izdržati i ovaj nalet. Ovo se desilo u Ulici slobode”, kazao je on.

Pobjedi je iz Uprave policije saopšteno da nijesu dobili prijavu od Škrelje, ali i da će, nakon što su od nas dobili informaciju o prijetnjama ovom poslaniku, odmah reagovati u skladu sa svojim ovlašćenjima.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor