Search
Close this search box.

Sjutra u Baru: Povodom Dana Vojske manifestacija “Vojska u vašem gradu”

U Baru, Kolašinu, Pljevljima i Bijelom Polju, posjetioci će moći da vide najsavremenija vozila i naoružanje Vojske Crne Gore

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore povodom predstojećeg Dana Vojske, 7. oktobra, u nekoliko crnogorskih gradova organizuju manifestaciju  “Vojska u vašem gradu”.

– U Baru, Kolašinu, Pljevljima i Bijelom Polju, posjetioci će moći da vide najsavremenija vozila i naoružanje Vojske Crne Gore. Ukoliko vrijeme bude dozvolilo, planirani su i preleti helikoptera Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore. Na štandovima će, pored naoružanja, biti izložen promotivni materijal, brošure i flajeri, kako bi zainteresovani mogli da se informišu na koji način mogu postati dio Vojske Crne Gore. U okviru manifestacije, posjetioci će moći da vide jedinstvenu izložbu autora Srđe Martinovića, pod nazivom “Crnogorska vojska kroz vrijeme”, na kojoj će biti izloženo 180 originalnih fotografija- navodi se u saopštenju.

Riječ je o bogatoj kolekciji, iz koje se dobar dio autentičnih fotografija prvi put predstavlja crnogorskoj javnosti. Izložba tematski prati razvoj različitih vidova i rodova crnogorske vojske – artiljerije, pješadije, inžinjerije, mitraljeskih jedinica, kao i razvoj vojnog školstva i obrazovanja.

RASPORED ZA MANIFESTACIJU:

Bar – utorak, 27. septembar, šetalište preko puta sportskih terena

Kolašin – srijeda, 28. septembar, Trg boraca

Pljevlja – četvrtak, 29. septembar, gradski trg

Bijelo Polje – petak, 30. septembar, gradski trg

Manifestacija traje tri sata, i to od 11h do 14h, osim u Bijelom Polju, gdje će se održati od 10h do 13h.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor