Sekulić: Sve ide po planu, bićemo spremni za Francusku

Pomoćni trener u stručnom štabu košarkaša Crne Gore Blagota Sekulić kazao je da pripreme za mečeve sa Francuskom i Portugalom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo idu po planu.

„Sve ide po planu, treniramo dobro. Priključilo nam se nekoliko igrača za koje smo očekivali da stignu kasnije. Zasada sve ide po planu tako da vjerujem da ćemo spremno dočekati tu prvu utakmicu“, kazao je Sekulić

Ovaj Fibin „prozor“ dolazi u nezgodno vrijeme za sve reprezentacije.

„Ovaj prozor je jako specifičan jer neki su završili sezonu prije mjesec, neki prije desetak dana. Teško je za pripremu, nekako smo napravili plan da sve lagano uvedemo u ritam i da prebrodimo ovo na najbolji mogući način“, istakao je.

Od ranije se zna da će naša selekcija u ova dva meča imati problema pod košem, ali Sekulić vjeruje da će pronaći rješenje.

„To što imamo samo jednu peticu remeti dosta pripreme. Nedostaje nam centara što se dosada nije događalo, uvijek smo imali možda i viška. Imamo dosta problema, ovo je jedan od većih, ali pokušavamo da se nosimo sa tim problemima najbolje što umijemo i naći ćemo rješenje“, poručio je Sekulić

Prvi rival je Francuska, koja kao apsolutni favorit dolazi u Podgoricu.

„Oni dolaze možda u najjačem sastavu dosada, sa druge strane mi smo značajno oslabljeni, biće teško, moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost, na njihovu energiju. Isto tako znam da će biti teško, ali vjerujem da ćemo način da im pariramo, da odigramo jednu pravu takmičarsku utakmicu, kao što je to bilo u Francuskoj. Protiv njih je uvijek akcenat na tome da se čuva lopta, da nema izgubljenih lopti, da se trči dobro, da ekipa ima dobru energiju, da gradimo reket, da obezbijedimo skok. Oni su atletski jako dobri, akcenat je na tome da čuvamo loptu, da trčimo nazad, da nema loših šuteva, jer oni to kažnjavaju kontranapadima“, zaključio je Sekulić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor