Šćepanović: Mogu svi auto putem, ne može dijete sa invaliditetom

Direktorica NVO Sunce, majka autističnog dječaka, Milka Šćepanović oštro je reagovala povodom neprijatne situacije koju je doživjela prije nekoliko dana kada joj nije dozvoljeno da auto-putem dijete odvede iz Kolašina u Podgoricu.

VBP
VBP

“Prije par dana, tražila sam dozvolu u jednom pravcu kako bi dijete odvezla iz Kolašina u Podgoricu. Kažu – ne može! Molila sam ih, objasnila situaciju, pokazala papire – bili su izričiti da mi neće dati dozvolu“, poručila je Šćepanović putem Fejsbuka.

Kako dalje navodi, „dok potpredsjednik Vlade najavljuje otvaranje autoputa za jul, njime već jure automobili dokonih tatinih sinova i svi oni koji ‘nešto znače'“.

“Sa dozvolom ili bez nje. Uz saglasnost CRBC-ja, ili bez nje. Mogu svi, ali ne može invalidno dijete. Šta onda može da kaže majka koja gleda nepravdu, koja vidi u šta se pretvara najveći projekat u istoriji Crne Gore? Put čiji završetak kasni već nekoliko godina, koji će otplaćivati generacije iza nas, širi ruke prema objesnim trkačima, a zabranjuje prolaz invalidnoj djeci!“, poručuje Šćepanović.

Ona pita gdje se izgubila empatija i šta je sa crnogorskim čojstvom.

“Ko smo to mi, gdje smo stigli? Gdje se izgubila empatija, šta je sa crnogorskim čojstvom, treba li da djetetu koje ionako nema srećno djetinjstvo još više otežavamo? Tužna sam i ogorčena kao majka. Možda će CRBC jednog dana slaviti otvaranje autoputa, ali će ova sramota zauvijek ostati“, kazala je Šćepanović.

Izvor: VBP

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor