Search
Close this search box.

Sastanak Opštine i mještana bistričkog kraja narednih dana

U Bijelom Polju mještani bistričkog kraja zbog zastoja u rekontrukciji puta Gubavač- Bistrica, krenuli su od marketa Voli u industrijskoj zoni do zgrade Opštine, gdje su se nakon protestnog skupa obratili lokalnoj samoupravi. Naime, Bistričani više od tri godine trpe štete i imaju velike probleme kako da dođu do svojih kuća.

Sakib Čindrak, predsjednik MZ Bistrica, obratio se potpredsjedniku Opštine Bijelo Polje, Nerminu Bećiroviću, koji je kazao u ime predsjednika Opštine i lokalne samouprave da razumije njihove probleme i razlog zbog kojeg su došli dajući im maksimalnu podršku.

Nijesu ranije postupili zbog neorganizovanosti

Potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović saopštio je da su smatrali da kao ”normalna” država mogu da funkcionišu obraćanjem, očekujući tako povratne informacije od resora.

Bećirović: ”Pošto to ne funkcioniše tako, spremni smo i na naredni korak. Nijesmo se uključili, zato što se nijesmo na taj način dogovorili”, saopšteno je danas ispred i u ime Opštine.

Bećirović: Kao što znate, dopis koji je uputila MZ prema Opštini još 25. maja je proslijedjen Upravi javnih radova i čekamo odgovor od Ibrahimovića koji je obaviješten o ovome. Kao što znate i prije toga, konstantno smo slali i naše protestne ,,note” i zahtjeve mjesnih zajednica i kroz proteste gradjana – ali do danas nijesmo dobili nikakav odgovor od njih. Znam da najveći problem od neizgradnje puta imate upravo vi, ali isto tako znate da lokalna samouprava ima direktnu štetu od ovoga jer mi kroz naš ekonomski razvoj i potenencijala ovoga kraja mi vidimo upravo u Đalovića pećini i oživljavanju tog dijela našeg kraja i u tom turističkom potencijalu koji nosi zajedno sa Bistricom – tako da je zaustavljena i perspektiva ove Opštine – saopštio je danas potpredsjednik Opštine Bijelo Polje.

Pozvao je na što hitniji sastanak kako bi zajednički donijeli odluku na kako je Bećirović kazao – zajednički problem, inicirajući dalje davanje predloga da su narednih dana na raspolaganju kako bi ih saslušali.

Sedam dana roka

Ukoliko se ne bude riješio problem, Čindrak je ponovio da neće stati sa skupovima, opominjući ispred Opštine kroz propust iste da se pridruži nastalom problemu koji je pretočen u radikalizaciju i nezadovoljstvo prisutnih mještana, koji su ovog dana pješačili prema ovoj lokaciji. Sedam dana su dali rok Opštini kako bi se u prostorijama MZ dogovorili zajednički oko ovog problema pozivajući pomenute nadležne organe.

10. ili 11. maja poslat zahtjev Opštini

Čindrak je demantovao da iz Opštine nijesu bili sa njima prethodna dana. Istakao je da će ostati u ovom skupu i da će proteste radikalizovati, pozivajući ih da budu sa njima svaki dan – u kontaktu i dolaskom kod mještana ove MZ, kako bi se uvjerili u stanje u kojem žive.

Pozivajući ih tako, on je apelovao i zamolio da zajednički rade prema državi, Upravi javnih radova, kompaniji Štrabag, Vladi i svim ministrima i poslanicima.

Projekat je bio predviđen na 6 mjeseci, pri čemu su mještani ostali bez strpljenja i ne žele ulaziti u još duži proces.

Čindrak je saopštio da će danas pozvati i državno i Osnovno tužilaštvo, pozivajući tako i advokate u Bijelom Polju radi angažovanja oko ovog problema. Između ostalog, očekuje se narednih dana da će doći do uspostavljana dogovora između dvije strane, izlazeći u susret ovim mještanima koji nestrpljivo čekaju na nalaženje adekvatnog rješenja povodom nastale situacije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor