Search
Close this search box.

Šarčević od priprema u Budvi do Evropskog i Svjetskog prvenstva u Španiji

Vicešampion Evrope, Mirko Šarčević, od prvog marta počinje pripreme u Budvi u trajanju od osam dana a nakon toga učestvovaće na Međunarodnom bokserskom turniru, Jadranski biser, koji se održava od 8. do 14. marta u Budvi gdje će učešće uzeti vrlo kvalitetne bokserske reprezentacije. Zatim slijede Evropsko prvenstvo u aprilu i Svjetsko prvenstvo u novembru, koje će biti održano u Španiji.
Foto: mina.news
Foto: mina.news
Prema riječima Šarčevića, naredni mečevi su jako bitni za njegov dalji razvoj zato što sada prelazi, kazao je, iz konkurencije juniora u konkurenciju mladih. Biće teže zato što je prva godina mladih i runde sada traju tri minuta, dok su, prema njegovim riječima, u juniorskoj konkurenciji bile dva. To je velika razlika, istakao je on, ali se nada da će se prilagoditi, očekujući osvajanje medalje.”
Prethodna godina je bila jako uspješna za sedamnaestogodišnjeg Bjelopoljca. Osvojio je tri međunarodna turnira.
Prvi njegov tunir je bio u Budvi, Montenegro kup. Tu je imao dva meča, prvi protiv reprezentativca Palestine, drugi protiv reprezentativca Albanije. Uzeo je pehar za najboljeg tehničara. Posle toga otišao u Vrbas na Kup nacija gdje dolaze, kazao je, velike bokserske sile kao što su Kazahstan, Rusija, Italija… Tu je pobijedio reprezentativca Kipra i dva reprezentativca Kazahstana, gdje je jedan osvajač medalje na Azijskom prvenstvu i Evropsko prvenstvo za juniore gdje je postao vicešampion Evrope u svojoj konkurenciji.
Šarčević je takođe dobitnik titule BSCG za najboljeg juniora u Crnoj Gori u 2021.godini i nagrade za najboljeg sportistu 2021. godine Opštine Bijelo Polje, koju je podijelio sa klubskim drugom, takođe vicešampionom Evrope, Đorđem Smolovićem.
Kako je istakao, dobar je osjećaj kada se predstavlja svoj narod, država na nekom međunarodnom takmičenju ističući da za razliku od svojih protivnika ima baš malo mečeva. Tokom ove tri godine imao je ukupno 17 mečeva ali ipak postigao veliki rezultat. Svakog dana trenira, po dva treninga dnevno, dodajući da umije biti naporno. Imao je koronu krajem novembra, otkrio je i teže se oporavljao ali sada, kako je kazao, ulazi u formu.
Mirko je velika nada crnogorskog boksa. Na prvi trening je otišao tokom osnovne škole po preporuci druga. Kaže da mu se odmah svidjelo i da je nastavio. Idol mu je Ukrajinac, Vasilij Lomačenko.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor