Search
Close this search box.

„Sanjam dres Crne Gore“

Iz fudbalskog kluba Sutjeska je u četvrtak je stigla potvrda da je produžen ugovor sa mladim vezistom, Novicom Erakovićem, do juna 2023. godine.

Eraković je zaobilaznim putem stigao do statusa standardnog prvotimca Sutjeske. Nakon što je prošao mlađe kategorije kluba iz Nikšića, mladi vezista je proveo sezonu na kaljenju u Lovćenu, gdje je bio standardni prvotimac.

Prije svega, osvrnućemo se na to da si sa matičnim klubom potpisao novi ugovor. Da li si zadovoljan svojim statusom u ekipi Sutjeske?

Zadovoljan sam produžetkom saradnje sa svojim matičnim klubom i najvećim klubom u Crnoj Gori. Zadobio sam povjerenje trenera, uprave kluba, kao i navijača tako da sam veoma srećan i zadovoljan što ću u mom voljenom klubu ostati još jednu sezonu.

Proveo si sezonu 2018/2019 na pozajmici u Lovćenu i nakon povratka u matični klub izborio si se za minutažu. Koliko je bilo teško doći do tog nivoa i da li bi svim mladim fudbalerima preporučio odlazak na “kaljenje” kako bi kroz utakmice stekli samopouzdanje i zaslužili mjesto u seniorskog ekipi?

Sigurno da je teško doći do tog nivoa s obzirom da sam praktično bio dijete, ali svojom voljom i trudom sam se izborio. Svima bih preporučio odlazak na kaljenje, jer je to jedna odlična stvar za napredak mladog igrača, ne samo vezano za fudbal, nego da djeca počnu da razmišljaju ozbiljnije, da se formiraju kao samostalne ličnosti, i da se pripreme za sve izazove koje će imati u daljoj karijeri.

Koji su treneri uticali na tvoju karijeru?

Svi su na svoj način imali neki uticaj na mene da naučim i usvojim nešto novo. U mlađim selekcijama je tu bio Dragan Mijanović koji nas je naučio ne samo fudbal, već i ponašanje i odnos prema tome što radimo, praktično nam je bio kao roditelj.

Odigrao si 82 utakmice u dresu Sutjeske. Postoji li neki meč koji ti je posebno ostao u sjećanju?

Definitivno prvi derbi koji sam odigrao na stadionu Pod Goricom 18. septembra 2019. godine. Tada sam prvi put osjetio tu atmosferu i shvatio šta znači igrati derbi. U toj utakmici bio sam starter i na kraju smo slavili sa 4:1, a mogli smo i ubjedljivije.

Prošao si sve mlađe reprezentativne selekcije. Nakon tvojih odličnih izdanja ove sezone, čini se da je samo pitanje kada ćeš dobiti poziv selektora Radulovića. Očekuješ li da ćeš se već za naredne prijateljske utakmice protiv Jermenije i Grčke naći na spisku “A” reprezentativaca?

Svakom sportisti je čast da nosi dres sa nacionalnih grbom i brani boje svoje države. Oduvijek sanjam da obučem dres nacionalnog tima. Ipak, odluka je na selektoru i siguran sam da ko god od mojih kolega bude na spisku daće svoj maksimum. Na meni je da naporno i vrijedno radim i vjerujem da će se na kraju to sigurno isplatiti.

Sutjeska suvereno vlada crnogorskim šampionatom. Sve je izvjesnije da će se titula vratiti u Nikšić. Po tvom mišljenju, koji je ključ uspjeha?

Polako idemo ka tituli i ostvarenju cilja. Kompaknost ekipe, borba jedan za drugog i odlična atmosfera u svlačionici sigurno daju veliki doprinos našim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone.

Koju poziciju igraš u sistemu Milije Savovića, šta su tvoji zadaci, i zašto si baš ove sezone pokazao svoj puni potencijal?

Igram poziciju ofanzivnog veznog fudbalera. Ipak, i na treninzima i tokom utakmice postoji dosta rotacija pozicije, pa ne možemo biti precizni. Ove godine pružena mi je prava prilika, puno povjerenja i iskreno se nadam da sve ide u dobrom pravcu.

Postoji li nešto što bi volio da promijeniš u svojoj igri, šta bi trebao dodatno da unaprijediš?

Sigurno da ima dosta stvari, ali će bolje biti da o tome pitate trenera.

Novi ugovor sa nikšičkim klubom ti ističe na ljeto 2023. godine. Kakvi su ti planovi i ambicije za dalji tok karijere?

Za sada sam tu i vrlo sam zadovoljan. Ne bih baš razmisljao predaleko, dugo je do 2023. Svi zajedno moramo biti fokusirani na tekući šampionat i trofej u Kup, pa na nastupe u UEFA takmičenjima… Biće prilike da razgovaramo i o tome, kazao je Eraković za Meridiansport.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor