Rusija u katkom roku mora da nadoknadi 40 do 45 odsto uvoznog deficita

Rusija u kratkom roku treba da nadoknadi oko 40 do 45 odsto svog uvoznog deficita, rekao je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

 Peskov naglasio da će nastojati da kompenzuju zapadni pravac uvoza sa povećanjem uvoza iz istočnog, (Foto:alo.rs)

„Sada se čak osjećamo malo bolje nego što bi se mislilo. Naravno, razumijemo naše probleme, razumijemo da ćemo za vrlo kratko vrijeme morati da nadoknadimo prilično značajan pad uvoza za više od 40 do 45 odsto“, rekao je Peskov u intervjuu za CNN.

On je naglasio da su ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji „bez presedana“ imale za cilj da donesu „ključni efekat“, ali se to „nije desilo“.

„Da bismo reorganizovali uvoz, moramo da reorganizujemo pravac uvoza. Da kompenzujemo zapadni pravac, povećanjem uvoza iz istočnog“, dodao je on, prenio je TASS.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara objavio da priznaje suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike. Rusija je priznala Donbas u skladu sa Ustavima DNR i LNR u granicama Donjecke i Luganske oblasti od početka 2014. godine.

Putin je u televizijskom obraćanju 24. februara rekao da je kao odgovor na zahtjev šefova republika Donbasa donio odluku da izvrši specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski lider je istakao da Moskva nema planove da okupira ukrajinske teritorije, napominjući da je operacija usmjerena na denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor