„RTCG najprirodniji partner u borbi za bolje obrazovanije i zdravije društvo“

U prostorijama Radio televizije Crne Gore, danas je potpisan Memorandum o saradnji između predstavnika RTCG i Muzičke akademije.

Potpisivanje Memoranduma (foto: RTCG) Potpisivanje Memoranduma (foto: RTCG)

Ispred Javnog servisa ugovor je potpisao generalni direktor Boris Raonić, dok ispred Muzičke akademije redovni profesor Bojan Martinović.

„Prije svega želim da izrazim veliko zadovoljstvo što su dvije najznačajnije crnogorske institucije na polju medija i muzičkog obrazovanja potpisale memorandum o saradnji i time najavile unaprijeđenje i uređenje postojećih odnosa“, kazao je Martinović nakon potpisivanja Memoranduma.

On je dodao da smatra da Crna Gora kao mala zemlja nema luksuz nesinhronizovanog djelovanja njenih najvažnijih institucija, pa je samim tim Memorandum višestruko važani i kao platforma koja definiše buduću saradnju, ali i kao poruka svim drugim institucijama sistema.

„Pored muzičkih i opšteobrazovnih škola, te Muzičkog centra, RTCG je naš najprirodniji partner u borbi za bolje, obrazovanije i zdravije društvo. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama realizovati kvalitetne i zapažene programe iz oblasti muzike i obrazovanja, ali i da će naši studenti kroz određeni vid prakse u RTCG unaprijediti svoja znanje“, zaključio je profesor sa Muzičke akademije.

Raonić je kazao da potpisivanje Memoranduma značajno iz oblasti kulture.

„Ovo je dio kontinuiranih napora za saradnju sa državnim institucijama iz oblasti kulture. Javni servis stoji na raspolaganju svim svojim kapacitetima“, kazao je Raonić.

izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor