Rožajac osumnjičen zbog pokušaja krijumčarenja Pakistanaca

Rožajac S.B. (46) uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da u Srbiju prokrijumčari per državljana Pakistana, saopšteno je iz Uprave policije.

Ilustracija:Depositphotos/kelpfish
Ilustracija:Depositphotos/kelpfish

Mobilna jedinica granične policije je, kako se navodi u saopštenju, nedaleko od graničnog prelaza Vuča spriječila nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

„Granična policija je 13. maja kontrolisala vozilo rožajskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.B. (46) iz Rožaja, a kojom prilikom je pet osoba izašlo iz vozila i pokušalo da se udalji u pravcu Republike Srbije. Službenici granične policije su sustigli ta lica i utvrđeno je da se radi o državljanima Pakistana, nakon čega su svi dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije“, navodi se u saopštenju.

Kriminalističkom obradom policija je, kako se dodaje, došla do sumnje da je S.B, po prethodnom dogovoru sa, za sada nepoznatim licima sa područja Podgorice, za novčanu naknadu, imao namjeru da preuzme tih pet osoba, i da ih ilegalnim putevima prebaci, odnosno prokrijumčari na teritoriju Republike Srbije.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da se S.B. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Preduzimaju se dalje aktivnosti na identifikaciji osoba koja su sa S.B. učestvovala u vršenju ovog krivičng djela“, zaključuje se u saopštenju policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor