Rama uručio Đukanoviću Ključ grada: Jačamo prijateljstvo dvije zemlje

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama uručio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću „Ključ grada”, kao izraz izuzetne zahvalnosti građana Prištine i naroda Kosova za sve što je uradio za tu državu u njenoj istoriji.

On je kazao da mu je velika čast što je u prilici da se sastane sa Đukanovićem, uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremena i podršku nezavisnosti Kosova i njegovom prosperitetu, čestitajući mu na liderskoj ulozi u regionu.

„Rama je upoznao Đukanovića sa progresivnim planovima u vođenju glavnog grada, prije svega organizovanju predstojećeg Art bijenala, jedinstvene evropske manifestacije kulture, što je dobra prilika i za povezivanje sa Crnom Gorom i njenim Glavnim gradom kroz koncept kulturno-umjetničkog turizma“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Đukanović je zahvalio gradonačelniku Prištine na simboličnom gestu, uručivanju ključa grada, uz poruku da će se njime učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države.

Uz visoke ocjene za moderno-evropsko upravljanje gradom, pohvalio je ideju o organizovanju važne kulturne manifestacije što je dobra prilika za bliže povezivanje dvije države, njenih glavnih gradova, ali i sa Evropom i savremenim tokovima.

„Uz zadovoljstvo što upoznaje još jednog predstavnika mlađe generacije političara na Kosovu sa bogatim međunarodnim iskustvom, ali i ličnim vezama sa Crnom Gorom, podijelio je razmišljanja o neophodnosti promocijie zdrave i održive politike kroz dugoročno osmišljen razvoj“, naglašeno je u saopštenju.

Na toj liniji sugerisao je tješnju saradnju Podgorice i Prištine i razmjenu posjeta dva gradonačelnika, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor