Radunović: Da probamo da se dogovorimo i ne dozvolimo ni trunku šanse DPS-u da se vrati na vlast

Konstituenti nekadašnje parlamentarne većine imaju realnu šansu da se dogovore o formiranju vlasti, poručio je za BORBU šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović uoči sastanka predstavnika pobjedničkih partija od 30. avgusta koji je DF inicirao u petak prije zasijedanja Skupštine.

Na taj način bi se, smatra Radunović, DPS onemogućio da igra važnu ulogu u političkom životu Crne Gore.

Ukoliko pak do dogovora ne dođe, Radunović tvrdi da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora predstavlja jedinu preostalu mogućnost za razrješenje aktuelne političke krize.

“Da se ne nadamo da je dogovor moguć, ne bismo ni u ulazili u ovu inicijativu. Smatramo da su svi činioci pobjede od 30. avgusta jednako dužni svojim biračima, kao i mi iz DF-a, da probamo još jednom da se dogovorimo i ne dozvolimo ni trunku šanse Milu Đukanoviću, ne samo da se vrati na vlast, nego da DPS uopšte igra neku važnu ulogu u Crnoj Gori. Ne možemo znati da li je ovo poslednja šansa za dogovor, ali mislim da je ovo realna šansa za postizanje dogovora i da treba da je iskoristimo. Ako ne dođe do dogovora, pretpostavljam da će se ići na izbore”, kazao je Radunović.

Šef poslaničkog kluba DF-a je istakao da je zadovoljan odgovorima skoro svih političkih subjekata koji su činili bivšu parlamentarnu većinu. Radunović očekuje od rukovodstva Demokrata da prisustvuje sastanku u petak.

“Zadovoljni smo odgovorima političkih subjekata kojima smo uputili poziv, jer su praktično svi rekli da će da dođu na sastanak. Jedino što kolege iz Demokratske Crne Gore još uvijek razmišljaju koga će da delegiraju, a jasno je da su pozvani ljudi iz najvišeg rukovodstva da bi mogli na licu mjesta da se razgovara o konkretnim dogovorima, a ne da delegacije idu kasnije kod gospodina Bečića da provjeravaju šta mogu, a šta ne mogu da prihvate. Računam i da će se i to promijeniti do petka i da će na sastanku prisustvovati „najjači“ sastav u pregovaračkoj sali”, rekao je Radunović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor