Radović: Ostaje žal, idemo dalje

Kada se igraju šampionati mora odmah da se fokusiramo na sljedeću utakmicu, nemamo vremena da gledamo nazad, kazao je za Javni servis košarkaški reprezentativac Crne Gore, Nemanja Radović, dan nakon poraza od Turske 68:72, na startu Evropskog prvenstva u Tbilisiju.

Bolni i teški porazi treba samo da jačaju i da iskustveno daju snagu za napredak, a tridesetogodišnji košarkaš Mursije dodaje da, ipak, ostaje žal i gorak ukus.

„Odigrali smo mušku utakmicu i imali smo dobrih momenata. Tu, prije svega, mislim na početak duela i treću četvrtinu, u kojoj smo se vratili iz velikog deficita. U finišu je stao napad, a bilo je i nekih diskutabilnih sudijskih odluka. Najteže mi je poslije utakmice ako osjetim da nijesam dao sve od sebe. Sinoć jesmo svi, ali nije bilo dovoljno. Treba da zatvorimo tu stranicu“, analizirao je meč sa Turskom Radović, strijelac osam poena, uz dvije uhvaćene lopte.

I, definitivno, bilo je dosta pozitivnih stvari u susretu sa favoritom. Karakter je viđen u drugom poluvremenu nakon deset poena zaostatka. Timski duh „odslikan“ u vidu većeg broja asistencija u odnosu na protivnika, koji se oslanjao na individualni kvalitet Osmana, Larkina, Korkmaza, Mahmutoglua, Šenguna… Dubljević je sa svih 18 poena u drugom dijelu dokazao da je „lokomotiva“ ekipe. Popović je imao dobre uvodne minute. Simonović je potvrdio da izrasta u asa i da je godina u Čikagu bila pun pogodak. Na koncu, osim njega, na velikim takmičenjima debitovao je i osamnaestogodišnji Zoran Vučeljić. Hrabro, baš kao što je bila odluka selektora Boška Radovića da mu ukaže šansu. Mihailović i Peri nijesu imali svoj dan, ali njihova lucidnost može da dođe do izražaja u mečevima sa direktnim konkurentima za prolaz u osminu finala, već sjutra sa Belgijom i u nedjelju sa Bugarskom.

„Belgija je veoma ozbiljna, uigrana i disciplinovana ekipa i imaćemo težak posao. Neke detalje treba da promijenimo. Gledali smo sinoć utakmicu u kojoj su nakon produžetka savladali Gruziju. Posjeduju kvalitetne košarkaše, koji igraju tvrdo i svi znaju svoju ulogu“, najavio je duel sa narednim rivalom u grupi „A“ Nemanja Radović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor