Radnička partija: Porodice 229 zaposlenih u Željezari zavise od pregovora sa ovom kompanijom

Ova fabrika je od nacionalnog značaja i nikako ne smijemo dozvoliti kompaniji koja je potpuno nezainterrsovana za rad i dalji razvoj kompanije da odlučuje o sudbini velikog broja porodica čija egzistencija zavisi od razrješenja situacije u nikšićkoj Željezari, navode iz Radnične partije

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić obišao je radnike Željezare.

– Dok traju pregovori između Vlade u tehničkom mandatu, EPCG i Turske kompanije Tosjali holding, jednom broju radnika  je juče uručen otkaz. Turska kompanija još jednom je pokazala nepoštovanje prema radnicima, iako je od njih zatraženo da se zaposleni ne otpuštaju 1. septembra dok se ne postigne dogovor o preuzimanju sa EPCG.  Porodice 229 zaposlenih u Željezari zavise od pregovora sa ovom kompanijom. Ponavaljamo, ova fabrika je od nacionalnog značaja i nikako ne smijemo dozvoliti kompaniji koja je potpuno nezainterrsovana za rad i dalji razvoj kompanije da odlučuje o sudbini velikog broja porodica čija egzistencija zavisi od razrješenja situacije u nikšićkoj Željezari- navode iz Radnične partije.

Poručuju: „Apelujemo na predsjednika Vlade u tehničkom mandate Dritana Abazovića da se što prije nađe izlaz iz ove situacijje i da ne prepuštamo slučaju sudbinu bilo kojeg radnika koji se bori da pošteno zaradi parče hleba u veoma teškoj političkoj I ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi Crna Gora“.

– Prilikom posjete radnicima, razgovarano je sa inženjerima koji  su zapravo za sve vrijeme gazdovanja Toscelika, vodili proizvodnju i kako tako odrzali fabriku u zivotu. Proizvodnju čelika ima ko da vodi u nikšićkoj Željezari zaključak je srdačnog razgovora metalurga sa predsjednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem- navode iz Radničke partije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor