Radnici nestrpljivi: Preuzimanje Željezare da se završi do 1. septembra

Radnici Željezare očekuju da se sudbina te fabrike riješi do 1. septembra. Poručuju da neće dozvoliti da ih turski investitor pošalje na biro rada i nadaju se da će se, ako se pregovori oduže, naći kompromisno rješenje i da će nastaviti da primaju plate i nakon isteka ugovora 1. septembra.

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je za Televiziju Crne Gore da su radnici upoznati da su pregovori o sudbini fabrike počeli.

„Iskreno se nadamo da će se to što prije završiti i da su Turci ozbiljni u ovoj priči da prodaju fabriku. Što se tiče države i EPCG mislimo da tu nema nekih prepreka, jer smo dobili garancije da oni žele da ovu stvar završe do kraja“, kazao je Vujović.

Radnici su, kaže Vujović, nestrpljivi i očekuju da se to pitanje riješi do 1. septembra do kada imaju rješenja i poručuju da neće dozvoliti da ih turski investitor nakon tog datuma pošalje na biro rada.

„Radnici se nadaju da će ako se oduže pregovori naći neko kompromisno rješenje da nastavimo da primamo zarade i poslije 1. septembra“, istakao je Vujović.

Podsjećamo, u ponedjeljak 15. avgusta, nakon sastanka na kome se odlučivalo o predlogu da Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) otkupi imovinu Željezare Nikšić premijer Dritan Abazović kazao je da EPCG ima zeleno svjetlo da otpočne razgovore sa turskom kompanijom o preuzimanju Željezare. Iz EPCG poručili su da u cijeli posao ulaze zbog toga što u Željezari vide dobar energetski potencijal, a ta najava ohrabrila je radnike Željezare koji su najavili da ipak nastavljaju sa štrajkom na krovu zgrade.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor