Search
Close this search box.

Proslava Dana Evrope na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković danas je razgovarao sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Kristinom Oanom Popom o organizaciji proslave 9. maja, Dana Evrope, na Cetinju. Proslava će početi već 6. maja, kada će na Dvorskom trgu biti postavljen cvjetni tepih po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju.

Gradonačelnik Đurašković je zahvalio na dosadašnjoj podršci koju delegacija EU pruža Prijestonici.

“Izuzetno mi je drago što će Prijestonica Cetinje i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori zajednički organizovati ovaj događaj i što će cvjetni tepih biti dizajniran po nacionalnim motivima iz Dvora Kralja Nikole, čime će Prijestonici i Crnoj Gori biti ukazana posebna čast”, kazao je Đurašković.

Kako navode u sopštenju, ambasadorka Popa iskazala je zadovoljstvo što će cvijeće, koje će biti obezbijeđeno za ovaj događaj, biti poklon Cetinju i Cetinjanima.

“Ne radi se samo o organizaciji glavnog prijema povodom 9. maja, već ove godine više centralnih aktivnosti vezanih za obilježavanje Dana Evrope selimo na Cetinje, sa posebnim akcentom na temu zaštite životne sredine. Za ovu priliku pripremili smo i poseban virtuelni program pod nazivom ‘Park insekata oprašivača’, koji će ukazati na važnost brige za biodiverzitet i zaštite insekata oprašivača, poput pčela”, istakla je Popa.

Ambasadorka je dodala da će ovaj događaj biti još jedna prilika da Cetinje, Crna Gora i Evropska unija zajednički podignu glas protiv agresije Rusije nad Ukrajinom, kao i da su okupljanja koja se održavaju na Cetinju sjajan primjer solidarnosti sa narodom Ukrajine.

Đurašković se saglasio i dodao da je Prijestonica sprovela dodatne humanitarne akcije i druge vidove podrške Ukrajini.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor