Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,4 hiljade eura

Statističari su kazali da je cijena kvadrata stana novogradnji u Podgorici iznosila skoro 1,48 hiljada eura, a u primorskom regionu 1,39 hiljadaProsječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,4 hiljade eura, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je cijena kvadrata stana novogradnji u Podgorici iznosila skoro 1,48 hiljada eura, a u primorskom regionu 1,39 hiljada.

Cijena kvadrata u novogradnji u središnjem regionu iznosila je 673 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,27 hiljadaeura- kazali su iz Monstata.

Iz Monstata su objasnili da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

– Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća- navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,41 hiljada eura, dok je 589 eura iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor