Problem prebukiranosti u OŠ Oktoih: Pomno pratimo situaciju i pokušavamo naći rješenje u isključivom interesu učenika

Ministarstvo prosvjete je upoznato sa problemom prebukiranosti sa kojim se ovih dana suočavaju roditelji đaka prvaka i Uprava OŠ „Oktoih“ u Podgorici. Za predstojeću školsku godinu upisano je 170 učenika, dok njih 50 čeka proces testiranja, saopštili su nam iz Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete

Do sada je bilo moguće organizovati neometan proces nastave, jer su zbog epidemije coronavirusa, časovi bili skraćeni na 30 min, pa se i nastava u trećoj smjeni izvodila u vrijeme prilagođeno dnevnim aktivnostima djece, kako su saopštili iz ovog resora.

Ministarstvo prosvjete: “Svjesni smo zabrinutosti roditelja jer vraćanje časova na trajanje od 45 minuta iziskuje održavanje nastave u trećoj smjeni do 20 časova.“

Obaveza je Ministarstva prosvjete da svim budućim prvacima pruži mogućnost upisa i neometane kontinuirane nastave, poručili su iz Ministarstva prosvjete dodajući da Ministarstvo sa svojim resorima pomno prati situaciju dodajući da pokušavaju i da nađu rješenje koje će biti u isključivom interesu učenika.

“Proces rješavanja ovog problema je prioritet u radu Ministarstva“, istakli su.

U skladu sa tim potrebno je da svi budu uključeni u prevazilaženje novonastale situacije, od roditelja, Uprave škole do stručnih službi Ministarstva, kako bi vođeni istim ciljem našli najoptimalnije rješenje, poručuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor